ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Оксана Бігун

Доповідач:

Оксана Бігун

Галузь:

Освіта, наука

Статус:

Новий проект

Дата:

02.12.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 88
Про внесення змін та доповнень до рішення Володимир-Волинської міської ради від 01.10.2021 року № 10/11 «Про затвердження умов Конкурсу на відзначення премією Володимир-Волинської міської ради «Успішний педагог»


                   №
м. Володимир
 
Про внесення змін та доповнень до рішення
Володимир-Волинської міської ради від 01.10.2021 року № 10/11 «Про затвердження умов Конкурсу на відзначення премією Володимир-Волинської міської ради
 «Успішний педагог»
 
 
      Відповідно до протоколу засідання комісії для проведення конкурсного відбору на відзначення премією Володимирської міської ради «Успішний педагог» у 2022 році від 24.11.2022 року № 01, Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», рішення міської ради від 03.06.2022 року №14/4 «Про перейменування Володимир-Волинської міської ради»,  керуючись ст. ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни та доповнення до Додатку 1 Положення про конкурс на відзначення премією міської ради «Успішний педагог», затвердженого рішенням Володимир-Волинської міської ради від 01.10.2021 року № 10/11 «Про затвердження умов Конкурсу на відзначення премією Володимир-Волинської міської ради «Успішний педагог», виклавши в новій редакції (додається).
          2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва;  з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.                                                      
 
 
Міський голова                                                                        Ігор ПАЛЬОНКА
 
Оксана Бігун 23628

 
                                       Додаток №1
                                                                   Рішення Володимирської міської ради
                               №
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
про конкурс на відзначення премією Володимирської міської ради
«Успішний педагог»
 
1. Мета і завдання.
1.1. Метою конкурсу на відзначення премією Володимирської міської ради «Успішний педагог» (далі – Конкурс) є:
- підвищення ролі та значення освіти у суспільстві, визнання педагогічної професії у соціумі громади;
- виявлення та підтримка талановитих і творчих освітян, мотивація їх до пошуків ефективних прийомів, засобів, методів для покращення результативності освітнього процесу;
- заохочення педагогів до активної участі у фахових змаганнях, громадській, науковій, мистецькій, спортивно-масовій діяльності;
- підвищення якості надання освітніх послуг у закладах освіти Володимир-Волинської міської територіальної громади.
1.2. Завданням Конкурсу є фінансова підтримка талановитих, творчих та успішних педагогів через надання їм разових премій.
2. Порядок реалізації завдань Конкурсу.
2.1. Кандидатури претендентів на участь у Конкурсі можуть висувати заклади освіти, батьківська громадськість, шляхом самовисування, відповідно до Порядку, визначеного Додатком № 1 до цього рішення (далі – Порядок).
2.2. Учасниками Конкурсу можуть бути усі педагоги закладів освіти, які розташовані на території Володимир-Волинської міської територіальної громади (незалежно від підпорядкування).
 2.3. Педагог може стати переможцем Конкурсу лише один раз упродовж п’яти років.
2.4. Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради щорічно до 15 серпня подає оголошення про прийом документів для участі у Конкурсі. 
2.5. Прийом документів для участі у Конкурсі проводиться щорічно до 20 вересня.
2.6. Конкурсний відбір серед кандидатів на отримання премій здійснює, відповідно до встановленого Порядку, комісія, яку створює заступник міського голови, за яким закріплено координацію діяльності освітньої галузі громади. До складу комісії обов’язково входять представники громадськості. Кількісний та персональний склад комісії з відбору претендентів затверджується розпорядженням міського голови з обов’язковим погодженням головою постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва.
2.7. Засідання комісії є правочинним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини складу.
2.8. Рішення комісії оформлюється протоколом, який підписують всі присутні на засіданні члени комісії. На основі протоколу рішення комісії управління з гуманітарних питань виконавчого комітету міської ради  готує  проєкт розпорядження  та подає його на  розгляд  міському голові.
2.9. За результатами Конкурсу  оголошуються його переможці.
2.10. Управління з гуманітарних питань виконавчого комітету  міської ради є координатором участі педагогів у Конкурсі.
3. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою премії:
3.1. Обсяг фінансування виплат на відзначення премією Володимирської міської ради «Успішний педагог» передбачається в межах бюджетних призначень на відповідний рік та розподіляється в наступному порядку:
- педагоги дошкільної освіти  - 20% від загального обсягу бюджетних призначень;
- педагоги позашкільної освіти - 30% від загального обсягу бюджетних призначень;
- педагоги інших закладів освіти  - 50% від загального обсягу бюджетних призначень.
3.2. Виплата премії здійснюється відповідно до затвердженої міською радою програми за рахунок коштів місцевого бюджету. Головним розпорядником таких видатків є управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради .
3.3. Розмір одноразової премії переможця Конкурсу становить не менше 10 000 грн (десять тисяч гривень) без урахування оподаткування.
3.4.  Премії призначаються один раз на рік.
3.5. Виплату премій здійснює управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради на підставі протоколу комісії, що здійснює конкурсний відбір серед учасників Конкурсу. Результати Конкурсу затверджуються  розпорядженням міського голови.
3.6. Кошти переможцям Конкурсу повинні бути виплачені до кінця відповідного бюджетного періоду.
 

ДОДАТКИ

1 19-88 Проект рішення.pdf Переглянути