ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Тетяна Ільницька

Доповідач:

Тетяна Ільницька

Галузь:

Державне управління і кадрова політика

Статус:

Новий проект

Дата:

12.06.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 40
Про Порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності міської територіальної громади

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
                      №
м. Володимир
 
Про Порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності міської територіальної громади
 
З метою актуалізації та приведення у відповідність до змін у чинному законодавстві порядку проведення конкурсу, призначення та укладання контрактів з керівниками підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності міської територіальної громади, а також підвищення ефективності та прозорості їх діяльності відповідно до ст. 78 Господарського кодексу України, ст. ст. 21, 23, 24 Кодексу законів про працю України, постанов Кабінету Міністрів України від 19.03.1993 № 203 “Про застосування контрактної форми трудового договору з керівником підприємства, що є у державній власності”, від 19.03.1994 № 170 “Про впорядкування застосування контрактної форми трудового договору”, від 02.08.1995 № 597 “Про типову форму контракту з керівником підприємства, що є у загальнодержавній власності”, від 27.12.2017 №1094 "Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я", від 21.08.2019 № 792 «Про затвердження Порядку укладення контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я та типових форм контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я», від 19.05.1999 № 859 “Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств”, Закону України від 12.05.2015 № 389-УІІІ «Про правовий режим воєнного стану»,  рішення виконавчого комітету міської ради від 29.11.2021  №444 "Про затвердження Положення про оплату праці керівників підприємств, що належать до комунальної власності міської територіальної громади", керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” міська рада
 
ВИРІШИЛА:
  1. Затвердити:
1.1. Порядок укладання контракту з керівником комунального підприємства міської територіальної громади згідно із додатком 1.
1.2. Типову форму контракту з керівником підприємства, що є у комунальній власності міської територіальної громади згідно із додатком 2.
1.3. Порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального підприємства міської територіальної громади  згідно із додатком 3.
1.4. Порядок укладання контракту з керівником комунального закладу охорони здоров’я  міської територіальної громади  згідно із додатком 4.
1.5. Типову форму контракту з керівником закладу охорони здоров’я, який діє в організаційно-правовій формі комунального некомерційного підприємства, що належить до комунальної власності міської територіальної громади згідно із додатком 5.
1.6. Порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального закладу охорони здоров’я, що належить до комунальної власності міської територіальної громади згідно із додатком 6.
2. Визнати таким, що втратило чинність  рішення міської ради від 11.07.2019 № 33/21 “Про Порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності територіальної власності міста Володимира”.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.
 
 
 
Міський голова                                                                            Ігор ПАЛЬОНКА
Тетяна Ільницька 0800333262
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення міської ради
“Про Порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності міської територіальної громади»
 
Рішенням Володимир-Волинської міської ради від 11.07.2019 № 33/21 “Про Порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Володимира-Волинського»" було затверджено Порядок проведення конкурсного відбору керівників підприємств,  установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Володимира – Волинського, Порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Володимира – Волинського, Примірні форми контрактів з керівниками підприємства що належать до комунальної власності територіальної громади міста Володимира– Волинського.
Вищезгадані Порядки розроблені для всіх комунальних підприємств, в тому числі і комунальних закладів охорони здоров’я, а Примірні контракти розроблені окремо для комунальних підприємств житлово-комунальної сфери і окремо для комунальних закладів охорони здоров’я.
У зв’язку із змінами у чинному законодавстві, зокрема введенням в дію постанови КМУ від 21.08.2019 № 792 «Про затвердження Порядку укладення контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я та типових форм контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я», якою затверджені нові Порядок укладення контракту та Типова форма контракту з керівником комунального закладу охорони здоров’я, проєктом даного рішення пропонується затвердити окремо для комунальних підприємств житлово-комунальної сфери і закладів охорони здоров’я Порядки укладання контрактів, проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального підприємства та Типові форми контрактів.
Цей проєкт рішення підготовлений з метою впорядкування і забезпечення об’єктивного, рівноправного підходу до прийому та звільнення керівників комунальних підприємств громади, а також визначення єдиного механізму та форми укладення контрактів з ними.
     
 
 
Начальник відділу з питань праці                                  Тетяна ІЛЬНИЦЬКА

 

ДОДАТКИ

1 36-40 Проект рішення.pdf Переглянути