ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Андрій Трофимук

Доповідач:

Андрій Трофимук

Галузь:

Земельні ресурси

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

30.06.2023

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 75
Про внесення змін та доповнень до «Програми розвитку земельних відносин у Володимир-Волинській міській територіальній громаді на 2021-2024 роки», затвердженої рішенням міської ради від 24.12.2020р. № 2/7( зі змінами)

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
                    №
м. Володимир
 
Про внесення змін та доповнень до
«Програми розвитку земельних відносин у
Володимир-Волинській міській територіальній
громаді на 2021-2024 роки», затвердженої рішенням
міської ради від 24.12.2020р. № 2/7( зі змінами)
 
Для подальшого врегулювання земельних відносин у  Володимир-Волинській міській територіальній громаді, з метою забезпечення ефективного використання земельного фонду Володимир-Волинської міської територіальної громади та коштів, що спрямовуються на виконання робіт з розвитку земельних відносин та охорони земель, відповідно до  Конституції України, Земельного кодексу України, Водного кодексу України, Податкового кодексу України,   Закону України  «Про оренду землі», «Про землеустрій», «Про охорону земель»,    з метою забезпечення контролю за раціональним використанням та охороною земель, відповідно до пункту п. 34 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська рада
 
ВИРІШИЛА :
 
     1.  Внести зміни  та доповнення до  «Програми розвитку земельних відносин у Володимир-Волинській міській територіальній громаді на 2021-2024 роки», затвердженої рішенням міської ради від 24.12.2020р. № 2/7, зі змінами (надалі - Програма), а саме:
     1.1. В розділ 3 «Перелік завдань та заходів Програми, обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування» в абзац 2 «Основними завдання Програми є»  додати такі пункти:
 «- виготовлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок»;
 «- виготовлення паспорта водного об’єкту».
    1.2. В пункті 3.2 «Проведення інвентаризації земель» розділу 3 «Перелік завдань та заходів Програми, обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування» в абзаці 8, цифри «758,206» замінити цифрами «1388,206».
 
     1.3. Абзац 1  п. 3.3 «Використання ефективних механізмів ринку землі через проведення торгів» розділу 3 «Перелік завдань та заходів Програми, обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування» викласти в новій редації, а саме:
     «Підготовка лотів до продажу земельних ділянок та водних об’єктів комунальної власності або прав на них (оренда, суперфіцій) на земельних торгах включає:
      - розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок (технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок);
      -  проведення експертної грошової оцінки землі;
      - проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу земельних ділянок або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису);
      -  виготовленя паспорта водного об’єкту.
      1.4. Абзац 1 п.3.4 «Проведення нормативної грошової оцінки земель» розділу 3 «Перелік завдань та заходів Програми, обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування» викласти в новій редакції, а саме :
     «Поновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та  виготовленя технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок Володимир-Волинської міської територіальної громади:
       -  розроблення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів;
  • розроблення технічної документації з нормативної грошової оцінки    земельних ділянок.»
      1.5. В пункті 3.4 «Проведення нормативної грошової оцінки земель» розділу 3 «Перелік завдань та заходів Програми, обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування» в абзаці 8, цифри «3903,206» замінити цифрами «3983,206».
      1.6.  В додатку «Паспорт Програми» в  пункті 9 та в підпункті 9.1 цифри «3903,206» замінити на «3983,206».
      1.7. В додатку 2 «Обсяг витрат на проведення основних заходів, які передбачені Програмою»  додати слідуючі пункти.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
№ з/п Основні заходи Розподіл коштів по роках,
 тис. грн
Усього витрат на виконання Програми, тис.грн.
2021 2022 2023 2024
1 2
 
3 4 5 6 7
. . . .
5 Виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок --- --- 20,000 30,000 50,000
6 Виготовлення паспорта водного об’єкту      ---   --- 30,000 30,000
7 Разом ---   --- 2245,0 740,0 3983,206
 
   2. Управлінню бюджету та фінансів виконавчого комітету міської ради (Субицька О.М.) забезпечити фінансування Програми з врахуванням внесених змін, в межах бюджетних призначень.
   3. Управлінню містобудування, архітектури та комунальних ресурсів виконавчого комітету міської ради (Трофимук А.А.)  проводити видатки згідно Програми з врахуванням внесених змін
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, лісових та водних ресурсів і агропромислового комплексу; соціального економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
 
 
Міський голова                                                                  Ігор ПАЛЬОНКА
Андрій Трофимук  34954
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
                                        до проекту рішення міської ради
Про внесення змін до «Програми розвитку земельних відносин у
Володимир-Волинській міській територіальній
громаді на 2021-2024 роки», затвердженої рішенням
міської ради від 24.12.2020р. № 2/7( зі змінами)
 
Потреба і мета прийняття рішення:
 Для подальшого регулювання земельних відносин у Володимир-Волинській міській територіальній громаді, з метою забезпечення ефективного використання земельного фонду Володимир-Волинської міської територіальної громади та коштів, що спрямовуються на виконання робіт з розвитку земельних відносин та охорони земель, відповідно до Земельного кодексу України, Водного кодексу України, Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про державний земельний кадастр» Закону України «Про оренду землі» виникла необхідність внести зміни до Програми .
 
Прогнозовані суспільні, економічні, фінансові та юридичні наслідки прийняття рішення:
Прийняте рішення дасть змогу виділити кошти з місцевого бюджету на виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель за межами населених пунктів та виготовлення паспорту водного об’єкту.  Виконання цих заходів збільшити надходження до місцевого бюджету плати за землю за рахунок проведення нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів та підготовки земельних ділянок комунальної власності до продажу прав на них у формі аукціону.
 
 
Начальник управління                                                     Андрій Трофимук

 

ДОДАТКИ

1 26-75 Проект рішення.pdf Переглянути
2 26-75 Таблиця.pdf Переглянути