ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Субицька О.М.

Доповідач:

Субицька О.М.

Галузь:

Економіка та інвестиції

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

15.03.2021

ЗАПРОПОНОВАНІ ПОПРАВКИ / ПРОПОЗИЦІЇ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5
Про внесення змін до рішення міської ради від 23.06.2017 року № 18/9“Про громадський бюджет (бюджет участі) міста Володимира – Волинського " зі змінами та доповненнями

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
____________№ ______
м. Володимир – Волинський
 
Про внесення змін до рішення
міської ради від 23.06.2017 року № 18/9
“Про громадський бюджет (бюджет участі)
міста Володимира – Волинського " 
зі змінами та доповненнями
 
        У зв'язку  з  утворенням Володимир-Волинської  міської територіальної громади,  відповідно до Постанови Верховної  Ради України від 17 липня 2020 року №807-IX «Про утворення та ліквідацію районів»,  розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року №708-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Волинської області», згідно протоколу №1 від 21.01.2021 року засідання Координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі), керуючись ст. 25  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
ВИРІШИЛА:
 
        1. Внести зміни до Положення про громадський бюджет (бюджет участі)  м. Володимир – Волинський  (далі – Положення), затвердженого рішенням міської ради від 23.06.2017 р. № 18/9 зі змінами та доповненнями, а саме:
-   у назві і тексті  Положення та додатках до нього  слова  «м. Володимир-Волинський» та «місто» в усіх відмінках і формах числа замінити словами «Володимир-Волинська міська  територіальна громада»  та  «громада»   у відповідному відмінку і числі.
-   у тексті Положення та додатках до нього назви структурних підрозділів виконавчого комітету Володимир - Волинської міської ради замінити на назви та організаційні форми виконавчих органів міської ради, з дати введення в дію нової структури апарату ради та виконавчих органів Володимир-Волинської міської ради.
        -  до розділу I “Загальні положення”
1) пункт 1 викласти у новій редакції:  Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Володимир-Волинської міської територіальної громади визначає основні засади процесу взаємодії виконавчих органів Володимир-Волинської міської ради та жителів громади щодо впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу визначеної міською радою частини коштів бюджету міської територіальної громади.
2) у пп.2) п.2  цифру 100 000  замінити на цифру 199 000 грн. 
3)  у пп.2) п.2  цифру 100 001 замінити на цифру 200 000, цифру 500 000 замінити на цифру 700 000.
4) у пп.2) п. 2 слова «бюджетних установах» виключити
5) доповнити пп.2) п.2 абзацом «
6) доповнити пп.5) п.2  словами:  та паперового голосування
7) п.4 викласти у новій редакції «Подані для фінансування за рахунок коштів громадського бюджету (бюджету участі) проєкти повинні  бути спрямовані на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду території  громади та сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку. Конкретні напрямки спрямування громадського проєкту (бюджету участі) щорічно визначаються рішенням виконавчого комітету міської ради  після затвердження міського бюджету.
- до розділу ІI “Координаційна рада з питань громадського бюджету”
1) п.5 викласти у новій редакції: Рішення Координаційної ради приймаються на її засіданнях шляхом відкритого голосування. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більше половини від загальної кількості  членів Координаційної ради. Протоколи засідань готуються секретарем Координаційної ради, затверджуються її головою (в разі відсутності - заступником). Засідання Координаційної ради є правомочним, якщо в його роботі беруть участь не менше половини від загального складу Координаційної ради.
        - до розділу ІV “Подання проєктів”
1) абзац 2 п.1викласти у новій редакції: При поданні проєкту у електронному вигляді, автор вносить серію і номер паспорту або номер ID –картки до електронної системи та прикріплює їх скановану копію.
2) пп.4) п.4 –виключити.
  1. п.6 викласти у новій редакції:  Терміни подачі проєктів становить 30 днів з 01 по 30 травня року. У разі необхідності термін подачі проєктів може бути продовжено, рішення про це приймається на засіданні Координаційної ради та затверджуються розпорядженням міського голови.
- до розділу V “Оцінка та аналіз проектів”
        1) п.5   розділу V «Оцінка та аналіз проєктів»  викласти у новій редакції: Проєкти, якими передбачається  встановлення паркових скульптур, вуличних фігур, статуеток, декору, топіар, та ландшафтного дизайну   (далі-композиції) мають в обов'язковому порядку погоджуватись з  архітектурно-містобудівною радою при управлінні містобудування і архітектури виконавчого комітету міської ради, яка погоджує форми та місце їх розташування. У разі не погодження,  архітектурно-містобудівна рада при управлінні містобудування і архітектури виконавчого комітету міської ради має  право  запропонувати альтернативне місце  та форму  реалізації композиції, яке у подальшому погоджується з автором проєкту.   У разі відмови автора проєкту вносити зміни до проєкту в частині визначення місця та форми  реалізації  композиції, такий проєкт не допускається до голосування.
2) пункт 6 розділу доповнити новимреченням, яке розміститипісля другого речення: «У разі, якщопід час аналізу проєкту з’ясується, щореалізувати проєкту запропонованому місці неможливо, то автору проєктупропонується інше місце реалізації. У разі відмови автора проєктузмінювати місце реалізації проєкту, проєкт в подальшому не розглядається».
        - до розділу VII “Голосування та підрахунок результатів”
1) п.5 викласти у новій редакції: Кожен житель громади, зазначений у підпункті 5) пункту 2 розділу I цього Положення, може особисто проголосувати за 4 проєкти – два великих і  два малих.
2) Пункт 7 доповнити  словами:  а також шляхом заповнення друкованої версії бланку для голосування (додаток 4 - додається), який можна отримати в ЦНАПі або попередньо роздрукувати з офіційного сайту міської ради. Голосування шляхом заповнення друкованої версії бланку  проводиться  у центрі надання адміністративних послуг  виконавчого комітету міської ради особисто громадянином при пред’явленні паспорта. Результати паперового  голосування вносяться  управлінням економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету міської ради  в електронну систему на наступний  робочий день  після дня голосування.  Розпорядженням міського голови визначаються особи та графік  прийому паперового голосування.
        - до  додатку 1“Форма проєкту, реалізація якого планується за рахунок коштів громадського бюджету ” 
  1. )  пп.5 п.10 “Відповідність  проєкту Стратегії розвитку міста Володимира- Волинського на 2017-2027 роки” -  виключити.
- до додатку 2 «Картка аналізу проекту, реалізація якого відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету (бюджету участі) м. Володимира - Волинського»
1) п. 2.5 «Запропонований проект відповідає Стратегії розвитку міста» -виключити
        2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Координаційну раду з питань громадського бюджету (бюджету участі) та постійну комісію міської ради з питань соціально – економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
Міський голова                                                                        Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Субицька 35710
 
 
 
 
 

ДОДАТКИ

1 4 Пояснювальна записка до проєкту рішення міської ради.pdf Переглянути
2 4 Додаток 4.pdf Переглянути