ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Лариса Процька

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

IX

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

06.08.2021

Галузь:

Комунальне майно

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 9/25
Про врегулювання відносин щодо оренди майна міської комунальної власності Володимира-Волинської міської територіальної громади

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ   СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ

06.09.2021   №  9/25
м. Володимир-Волинський
Про врегулювання відносин щодо
оренди майна міської комунальної
власності Володимира-Волинської
міської територіальної громади
 
        З метою врегулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов’язаних з передачею в оренду майна, що перебуває в комунальній власності територіальної громади міста Володимира-Волинського, на підставі Закону України «Про оренду державного і  комунального майна» № 157-ХІ від 03.10.2019, Порядку передачі в оренду державного та комунального майна,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №483 від 03.06.2020р. , керуючись п.31 ч.1 ст.26 та ч.5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада                                            
                                              
ВИРІШИЛА :
 
      1. Визначити Володимир-Волинську міську ради - уповноваженим органом управління в сфері орендних відносин та орендодавцем щодо єдиних майнових комплексів комунальних підприємств Володимир-Волинської міської територіальної громади.
     2. Визначити виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради - уповноваженим органом управління в сфері орендних відносин щодо нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень, а також їх окремих частин) та окремого індивідуально визначеного майна Володимир-Волинської міської територіальної громади.
     3.Уповноважити виступати орендодавцем майна, яке належить до  комунальної  власності   Володимира-Волинської міської територіальної громади:
       3.1. Управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів    виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради щодо нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень, а також їх окремих частин).
       3.2. Комунальні підприємства, установи, організації (балансоутримувачі), засновником яких є Володимир-Волинська  міська рада  щодо нерухомого майна, яке  належить до комунальної  власності, загальна площа якого не перевищує 400 квадратних метрів на одне підприємство, установу, організацію (на одного Балансоутримувача)  та іншого окремого індивідуально визначеного майна (інвентарного об'єкта або групи інвентарних об'єктів).
       3.3. Комунальні підприємства, установи та організації Володимир-Волинської міської територіальної громади (далі - балансоутримувачі) – щодо майна, закріпленого за ними на праві оперативного управління, господарського відання для організації та проведення науково-практичних, культурних, мистецьких, громадських, суспільних та політичних заходів на строк, що не перевищує п’ять  календарних днів протягом шести місяців, а також щодо майна, яке передається суб’єктам виборчого процесу з метою проведення публічних заходів  (зборів, дебатів, дискусій) під час та на період виборчої компанії, за письмовим погодженням уповноваженого органу.   
     4.Встановити,  що рішення щодо оренди комунального майна Володимир-Волинської міської територіальної громади приймають:
      4.1. Володимир-Волинська міська рада щодо:
        4.1.1. Затвердження (включення) об’єктів комунальної власності до Переліку другого типу (крім випадків надання в оренду приміщень для розміщення комунальних закладів, установ та організацій, що фінансуються за рахунок місцевого бюджету, приміщень для організації  та проведення науково-практичних, культурних, мистецьких, громадських, суспільних та політичних заходів на строк, що не перевищує п’яти  календарних днів протягом шести місяців, а також щодо майна, яке передається суб’єктам виборчого процесу з метою проведення публічних заходів  (зборів, дебатів, дискусій) під час та на період виборчої компанії) та визначення додаткових умов оренди об’єктів з Переліку другого типу (у разі необхідності).
        4.1.2. Рішення про виключення майна з Переліку другого типу.
         4.1.3. Рішення щодо передачі єдиного майнового комплексу в оренду із затвердженням додаткових умов оренди.
      4.2. Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради щодо:
       4.2.1. Включення об’єктів до Переліку першого типу та Переліку другого типу для розміщення комунальних закладів, установ та організацій, що фінансуються за рахунок місцевого бюджету.
       4.2.2. Продовження договорів оренди комунального майна, які   укладені та продовжуються вперше, за умови, якщо строк оренди за такими договорами становить п’ять років або менше; укладені без проведення аукціону з установами, організаціями, передбаченими частиною першою та другою  статті 15 Закону «Про оренду державного і комунального майна».
     5.Уповноваженими органами управління, які надають згоду на розпорядження майном балансоутримувача, зокрема погоджують рішення (розпорядження, наказ) про намір передачі майна в оренду, внесення змін до укладених договорів оренди, продовження договорів оренди, надання дозволу на проведення ремонтних робіт та поліпшень орендованого майна, згоди на передачу в суборенду орендованого майна, є управління та відділу виконавчого комітету міської ради  у підпорядкуванні яких вони перебувають.
     6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію  з питань власності та житлово-комунального господарства.
 
 
Міський голова                                                                    Ігор ПАЛЬОНКА
Лариса Процька 34953
 

ДОДАТКИ

1 9-25 Рішення.pdf Переглянути