ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Лариса Процька

Доповідач:

Лариса Процька

Галузь:

Комунальне майно

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

06.02.2024

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 55
Про встановлення мінімальної вартості місячної  орендної плати одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб з урахуванням місця його розташування та функціонального призначення при передачі в оренду (суборенду) та житловий найм на території Володимир-Волинської міської територіальної громади  у 2024 році

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ   СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
____________№ ______
м. Володимир
 
Про встановлення мінімальної вартості
місячної  орендної плати одного квадратного
метра загальної площі нерухомого майна
фізичних осіб з урахуванням місця його
розташування та функціонального
призначення при передачі в оренду (суборенду)
та житловий найм на території
Володимир-Волинської міської
територіальної громади  у 2024 році
 
З метою визначення механізму оподаткування доходу від надання нерухомості в оренду (суборенду) та житловий найм, відповідно до рішення міської ради від 06.02.2013р. №24/15 «Про затвердження Порядку  розрахунку мінімальної вартості місячної орендної плати одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб з урахуванням місця його розташування та функціонального призначення при передачі в оренду (суборенду) та житловий найм на території м. Володимира-Волинського», Постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2010р. №1253 «Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб», Наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України «Про затвердження показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України (розрахованих станом на 01 січня 2024 року)» від 28.01.2024 р. № 72,  пп. 170.1.2 п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України, керуючись п.24 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
        1. Встановити мінімальну вартість місячної орендної плати одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб з урахуванням місця його розташування та функціонального призначення при передачі в оренду (суборенду) та житловий найм на території  Володимир-Волинської міської територіальної громади у 2024 році згідно додатку.
       2. Відділу цифрового розвитку та цифровізації виконавчого комітету міської ради (Єдинак Н.О.) опублікувати рішення на офіційному веб-сайті громади.
       3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
Міський голова                                                               Ігор ПАЛЬОНКА
Лариса Процька 34953
Пояснювальна записка
 
до рішення міської ради «Про встановлення мінімальної вартості місячної орендної плати одного квадратного метра
загальної площі нерухомого майна фізичних осіб з урахуванням місця його розташування та функціонального призначення при передачі в
оренду (суборенду) та житловий найм на території Володимир-Волинської міської територіальної громади  у 2024 році»
 
Проект рішення спрямований на встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна у місті Володимирі-Волинському на 2024 рік з метою врегулювання нормативно-правового простору, який відповідатиме потребам сучасної системи оподаткування доходів громадян, і передбачає створення умов для легалізації діяльності суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб у місті та стабілізації цін на послуги оренди нерухомості.
         Підставою для розробки проекту є підпункт 170.1.2 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України та пункт 2 постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 року № 1253 “Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб”, п.24 ч.1 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, рішення міської ради від 06.02.2013  №  24/15 «Про затвердження Порядку  розрахунку мінімальної вартості місячної орендної плати одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб з урахуванням місця його розташування та функціонального призначення при передачі в оренду (суборенду) та житловий найм на території м. Володимира-Волинського».
Розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна визначається відповідно до пунктів 4 та 5 Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 № 1253, та розраховується виходячи з прогнозної опосередкованої вартості будівництва 1 (одного) квадратного метра житла, яка визначена та затверджена  Наказом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України «Про затвердження показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України (розрахованих станом на 01 січня 2024 року)» від 28.01.2024 р. № 72  по Волинській області на рівні 20466 грн.
 
 
Начальник відділу комунальної
власності управління містобудування,
архітектури та комунальних ресурсів                        Лариса ПРОЦЬКА

ДОДАТКИ

1 32-55 Про встановлення мінімальної вартості 2024.pdf Переглянути