ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Ігор Возний

Доповідач:

Ігор Возний

Галузь:

Праця та соціальний захист населення

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

24.03.2023

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1
Про внесення змін до рішення міської ради від 20.12.2022р № 20/3 «Про затвердження Програми надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки» (зі змінами)

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ
 

РІШЕННЯ

 
______________ № ____
м. Володимир
 
Про внесення змін до рішення міської ради від 20.12.2022р
№ 20/3 «Про
затвердження Програми надання матеріальної
допомоги
для придбання житла учасникам бойових дій в
Володимир – Волинській міській територіальній громаді
на 2023-2024 роки
» (зі змінами)
 
З метою подальшої реалізації Програми, відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей», керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
 
  1. Внести зміни до Програми надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій  в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки, затвердженої рішенням міської ради від 20.12.2022 року № 20/3 (зі змінами), а саме: 
  2. у назві Рішення, Програмі, тексті та додатку до неї у всіх відмінках слова «матеріальна допомога» замінити словами «грошова компенсація».
  3. Управлінню бюджету та фінансів виконавчого комітету міської ради (Субицька О.М.) забезпечити фінансування Програми з врахуванням внесених змін, в межах бюджетних призначень.
  4. Управлінню соціальної політики виконавчого комітету міської ради      (Голюк Н.О.) проводити видатки згідно Програми з врахуванням внесених змін.
  5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісіі міської ради з питань власності та житлово-комунального господарства, з питань охорони здоров’я, екології та соціального захисту населення та з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
Міський голова                                                                     Ігор ПАЛЬОНКА
Ігор Возний 0800333262
Пояснювальна записка
до проєкту рішення
 
«Про внесення змін до рішення міської ради від 20.12.2022р № 20/3 «Про затвердження Програми надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій  в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки» (зі змінами)»
 
На законодавчому рівні розмежовано класифікацію видатків, які відносяться до видатків загального фонду бюджету, а які – до спеціального.  Програма надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій  в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки передбачає надання матеріальної допомоги, що є видатками  загального фонду бюджету, а так як цільове призначення матеріальної допомоги для придбання житла, що відповідно до коду економічної класифікації видатків належить до видатків спеціального фонду, то виникають труднощі в подальшій реалізації, а саме у фінансуванні заходів даної Програми.
Тому, з метою подальшої реалізації Програми та враховуючи рекомендації Володимир – Волинського управління державної казначейської служби вирішено підготовити проєкт рішення про внесення змін до Програми надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій  в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки та замінити слова  «матеріальна допомога» на «грошова компенсація». 
 
 
Начальник управління інфраструктури
виконавчого комітету міської ради                                                      Ігор ВОЗНИЙ

 

ДОДАТКИ

1 22-1 Проект рішення.pdf Переглянути