ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Ігор Возний

Доповідач:

Ігор Возний

Галузь:

Комунальне господарство та благоустрій

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

08.12.2022

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 36
Про затвердження Програми надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій  в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ
 

РІШЕННЯ

 
_________________ № ____________
м. Володимир
 
Про затвердження Програми надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій  в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки
 
З метою сприяння у вирішенні проблем забезпечення, поліпшення житлових умов учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил на сході України та відбиття військової агресії  Російської Федерації проти України  – нагороджені однією з перелічених нижче нагород: орденом «Золота Зірка», удостоєні Звання Герой України або ж відзнакою «Хрест бойових заслуг» та перебувають на обліку потребуючих покращення житлових умов у Володимирській міській раді, відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей», керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Програму надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій  в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки, що додається, з загальним обсягом фінансового ресурсу 5250000,00 грн, в тому числі з місцевого бюджету 5250000,00 грн.
2. Затвердити Порядок надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій, які брали безпозсередню участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил на сході України та відбиття військової агресії Російської Федерації проти України для придбання житла, згідно додатку 1.
  1. Управлінню соціальної політики виконавчого комітету міської ради      (Голюк Н.О.):
    1.  передбачати видатки на реалізацію даної Програми виходячи з реальної можливості бюджету;
    2. щокварталу до 10 числа наступного місяця подавати інформацію про використання коштів на виконання Програми управлінню бюджету та фінансів виконавчого комітету міської ради (Субицька О.М.);
    3. щорічно за підсумками року надавати звіт про виконання Програми відділу економічного розвитку, проектної діяльності та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Куран Н.М.);  
    4.  щорічно, до 1 лютого, розглядати звіт про виконання Програми на       засіданні постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я екології та соціального захисту населення.
  2. Управлінню бюджету та фінансів  виконавчого   комітету   міської ради (Субицька О.М.) забезпечити фінансування Програми в межах бюджетних призначень на відповідні роки.
  3. Відділу економічного розвитку, проектної діяльності та інвестицій виконавчого комітету  міської ради (Куран Н.М.) включити дану Програму  у додаток 2 «Переліку цільових програм» Програми економічного, соціального та культурного розвитку Володимир – Волинської міської територіальної громади на 2023-2025 роки.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісіі міської ради з питань власності та житлово-комунального господарства, з питань охорони здоров’я, екології та соціального захисту населення та з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
 
 
Міський голова                                                                      Ігор ПАЛЬОНКА
Ігор Возний 0800333262
Пояснювальна записка
до проєкту рішення
 
«Про затвердження Програми надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій  в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки»
 
Дана програма розроблена з метою сприяння у вирішенні проблем забезпечення, поліпшення житлових умов учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил на сході України та відбиття військової агресії  Російської Федерації проти України  – нагороджені однією з перелічених нижче нагород: орденом «Золота Зірка», удостоєні Звання Герой України або ж відзнакою «Хрест бойових заслуг» та перебувають на обліку потребуючих покращення житлових умов у Володимирській міській раді, відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей».
Затвердження Програми надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій  в Володимир – Волинській міській територіальній громаді на 2023-2024 роки, загальним обсягом фінансового ресурсу 5250000,00 грн, в тому числі з місцевого бюджету 5250000,00 грн., сприятиме покращенню соціальному захисту та створенню сприятливих адаптаційних умов для цивільного життя двох сімей військовослужбовців, які захищали і захищають суверенітет і територіальну цілісність України.
 
 
 
Начальник управління інфраструктури
виконавчого комітету міської ради                                                       Ігор ВОЗНИЙ
 

 

ДОДАТКИ

1 20-36 Проект Рішення.pdf Переглянути