ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Віктор Лавренюк

Доповідач:

Віктор Лавренюк

Галузь:

Державне управління і кадрова політика

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

14.09.2022

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 31
Про внесення змін до рішення міської ради від 27.07.2022 №15/38 "Про перейменування відділення муніципальної варти Володимир- Волинської міської ради та затвердження Статуту в новій редакції".

Внесено зміни в статут після комісії з питань
регламенту, депутатської діяльності, захисту
прав людини, законності, правопорядку
 та протидії корупції 23.09.2022


ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ   СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

від
м. Володимир
 
Про внесення змін до рішення міської ради
від 27.07.2022 №15/38 "Про перейменування
відділення муніципальної варти Володимир-
Волинської міської ради та затвердження
Статуту в новій редакції".
  
З метою упорядкування та удосконалення організації роботи муніципальної варти Володимирської міської ради, зміни її структури та приведення Статуту у відповідність до чинного законодавства України, відповідно до поданого листа начальника муніципальної варти Володимирської міської ради від 08.09.2022 року,  керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Внести зміни в Статут муніципальної варти Володимирської міської ради виклавши його у новій редакції (Додаток 1).
2.Начальнику муніципальної варти Володимирської міської ради (Лавренюку В.А.) здійснити заходи щодо реєстрації Статуту згідно з чинним законодавством України.
3.Затвердити граничну структуру та чисельність муніципальної варти Володимирської міської ради в кількості 10,5 штатних одиниці (додаток 2)
4.Затвердити зразок пояснення (Додаток 3), зразок протоколу про адміністративне правопорушення (Додаток 4), опис форменого одягу та знаків розрізнення працівників  муніципальної варти Володимирської міської ради та норми забезпечення форменим одягом працівників (Додаток 5), зразок спеціального жетону (Додаток 6), зразок кольорографічних схем, написів транспорту реагування (Додаток 7), зразок знаку розрізнення (Додаток 8), зразок службового посвідчення (Додаток 9), зразок пропозиції про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню адміністративного порушення (Додаток 10).
5.Вважати таким, що втратив чинність Додаток 1 затверджений рішенням міської ради від 27.07.2022 року №15/38 "Про перейменування відділення муніципальної варти Володимир-Волинської міської ради та затвердження Статуту в новій редакції; Додаток 2 затверджений рішенням міської ради від 23.02.2022 №13/32 "Про перейменування відділення муніципальної варти
Володимир-Волинської міської ради та затвердження Статуту в новій редакції     
          6.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.
 
 
 
Міський  голова                                                                       Ігор ПАЛЬОНКА
Віктор Лавренюк 0632303342
 
Пояснювальна записка до проєкту рішення
Про внесення змін до рішення міської ради від 27.07.2022 №15/38 "Про перейменування відділення муніципальної варти Володимир-
Волинської міської ради та затвердження
Статуту в новій редакції"
 
Проєкт рішення підготовано з метою упорядкування та удосконалення організації роботи муніципальної варти Володимирської міської ради, зміни її структури та приведення Статуту у відповідність до чинного законодавства України. При його розробці керувались ст.ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Цим проектом рішення пропонується затвердити зразки протоколу про адміністративне правопорушення, опис форменого одягу та знаків розрізнення працівників  муніципальної варти Володимирської міської ради та норми забезпечення форменим одягом працівників, спеціального жетону, кольорографічних схем, написів транспорту реагування, знаку розрізнення, службового посвідчення, пропозиції про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню адміністративного порушення.
 
 
 
Начальник муніципальної варти
Володимирської міської ради                                        Віктор ЛАВРЕНЮК
Порівняльна таблиця
до проєкту рішення сесії міської ради
Про внесення змін до рішення міської ради від 27.07.2022 №15/38
"Про перейменування відділення муніципальної варти Володимир-Волинської
міської ради та затвердження Статуту в новій редакції".
 
Передбачено в діючому рішенні Пропозиції щодо змін та доповнень
1.2.Організація є правонаступником відділення муніципальної варти Володимир-Волинської міської ради 1.2.Працівник Організації - це  громадянин України, який перебуває на службі та займає відповідну посаду в Організації, здійснює повноваження, безпосередньо пов'язані з реалізацією завдань та виконанням функцій покладених на Організацію і одержує грошове забезпечення за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.                                                                                                             
Не передбачено
 
2.2. Організація виконує свої завдання неупереджено, у точній відповідності із законом. Ніякі виняткові обставини або вказівки службових осіб не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій або бездіяльності Організації, її посадових чи службових осіб.
 
 
Не передбачено 2.3.Організація поважає гідність особи і виявляє до неї гуманне ставлення, захищає права людини незалежно від її соціального походження, майнового та іншого стану, расової та національної належності, громадянства, віку, мови та освіти, ставлення до релігії, статі, політичних та інших переконань.
Не передбачено
 
           2.4.Інформація з обмеженим доступом, яка стає відомою чи передається у розпорядження (володіння) Організації, її службовим чи посадовим особам, обробляється виключно у випадках та у спосіб, визначений законами України.

 
 
Не передбачено
 
 
2.6.10.Інформувати місцевий орган Національної Поліції, про вчинені або ті, що готуються правопорушення.

 
 
Не передбачено 2.6.10.Приймати участь при проведенні карантинних заходів. 
Не передбачено 2.6.11.Здійснення контролю  за організацією торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування;
2.2.1.13.Реалізація програми "Безпечне місто", здійснення аналітичних заходів в реалізації програми "Безпечне місто". 2.6.13.Реалізація програми "Безпечна громада", здійснення аналітичних заходів в реалізації програми "Безпечна громада".
2.2.2.Надання у межах своїх повноважень допомоги депутатам міської ради, представникам державних органів влади і громадських об’єднань у здійснені їх законної діяльності, якщо їм чиниться перешкода або загрожує небезпека з боку правопорушників. Не передбачено
2.2.4.Надання окремих видів правової та соціальної допомоги громадянам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям, що здійснюють свою діяльність на території Володимир-Волинської міської територіальної громади. Не передбачено
Видача дозволів на земляні роботи та роботи з благоустрою, продовження їх дії та контроль за відновленням благоустрою після закриття виданих дозволів та забезпечення супроводу і контролю за дотриманням виданих та виконаних дозволів, а саме:
- виконання  планових та аварійних  робіт на території Володимир-Волинської міської територіальної громади у зв'язку з будівництвом, реконструкцією та ремонтом інженерних мереж;
- виконання земляних  робіт на території адміністративних одиниць Володимир-Волинської  міської територіальної громади у зв'язку з розташуванням рекламних   засобів;
- благоустрій  територій  новозбудованих об’єктів;
- встановлення захисно-охоронної огорожі в місцях проведення будівельних чи ремонтних робіт;
-встановлення каркасу чи риштування, легких огорож при будівництві;
- використання земельної ділянки для складування будівельних матеріалів
Не передбачено
2.2.16.Здійснення контролю за виданими паспортами прив’язки на тимчасові споруди відповідності умов видачі та схемі розміщення ТС. Не передбачено
Не передбачено             3.1.2.Здійснення прийому і реєстрації заяв і повідомлень про адміністративні правопорушення, та у разі необхідності відправляють ці заяви (повідомлення) за належністю.
3.2.4.Самовільному зайнятті чи захопленні територій (частин територій) земельних ділянок та об’єктів благоустрою на території Володимир-Волинської міської територіальної громади спільно з відповідальним виконавчим органом Володимирської міської ради. Не передбачено
         3.3.9.Вносити пропозиції відповідним державним органам, органам місцевого самоврядування, громадським обєднанням або сдужбовим особам, підприємтсвам, установам, організаціям для розгляду інфрмації та пропозиції про необхідність усунення причин і умов, що спряють вчиненню правовопрушень.            3.3.8.Вносити пропозиції відповідним державним органам, органам місцевого самоврядування, громадським обєднанням або службовим особам, підприємствам, установам, організаціям для розгляду щодо запобігання адміністративним правопорушенням у сфері благоустрою.
Не передбачено 3.3.9.Одержувати у встановленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, службових та посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності документи, довідки, інші матеріали, необхідні для виконання покладених на Організацію завдань.
3.3.10.Морально заохочувати громадян, які надають допомогу в охороні громадського порядку, забезпеченні правил торгівлі, благоустрою міста та інших встановлених норм законодавства. Не передбачено
Не передбачено 3.3.10.При здійсненні своїх повноважень працівник Організації повинен бути у однострої, мати посвідчення особи, дотримуватися службової дисципліни.
Не передбачено 3.3.11.При звертанні до громадянина працівник Організації зобов'язаний назвати своє прізвище та пред'явити на його вимогу службове посвідчення.
Не передбачено 3.3.12.У взаємовідносинах з громадянами працівник Організації повинен виявляти високу культуру і такт.
Не передбачено 3.3.13.За протиправні дії або бездіяльність працівники Організації несуть відповідальність, передбачену законом.
Не передбачено 3.3.20.Направляти  повідомлення громадянам,  посадовим та службовим особам суб’єктів господарювання, установ, організацій незалежно від форм власності для надання усних або письмових пояснень та проводити опитування зазначених осіб у зв'язку з порушенням ними вимог законодавства у сфері благоустрою та інших нормативно-правових актів.
Не передбачено 3.3.21.Здійснювати контроль за виконанням наданих письмових пропозицій щодо усунення порушення Правил благоустрою та запланованих заходів на усунення виявлених порушень
Не передбачено 5.4.Відшкодування вартості предметів форменого одягу особистого користування, строк експлуатації яких не закінчився, здійснюється з урахуванням термінів його експлуатації та у випадку втрати, пошкодження та/або звільнення працівника зі служби з таких підстав:
- у зв’язку з реалізацією дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення зі служби;
       -за власним бажанням;
       -у разі набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, або кримінального правопорушення;
        -у зв’язку з набуттям громадянства або підданства іншої держави;
  Керівник Організації не пізніше ніж за 5 робочих днів до звільнення працівника зі служби видає наказ про відшкодування особою вартості предметів форменого одягу особистого користування, строк експлуатації яких не закінчився. Працівнику видається під розписку належно завірена копія наказу про відшкодування вартості предметів форменого одягу особистого користування.
Не передбачено 5.6.Працівникам Організації видається службове посвідчення та спеціальний жетон.
Не передбачено 5.7.Працівники Організації використовують кольорографічні схеми, написи транспорту реагування.
Не передбачено 6.3.Втручання у діяльність Організації, крім випадків та у спосіб, що визначені законами України, заборонено.
 

 

ДОДАТКИ

1 17-31 Додаток 1 Статут.pdf Переглянути
2 17-31 Додаток 3.pdf Переглянути
3 17-31 Додаток 1 Титулка.pdf Переглянути
4 17-31 Додаток 2.pdf Переглянути
5 17-31 Додаток 6.pdf Переглянути
6 17-31 Додаток 5.pdf Переглянути
7 17-31 Додаток 4.pdf Переглянути
8 17-31 Додаток 8.pdf Переглянути
9 17-31 Додаток 9.pdf Переглянути
10 17-31 Додаток 10.pdf Переглянути
11 17-31 Проект рішення.pdf Переглянути
12 17-31 Додаток 7.pdf Переглянути
13 17-31 Додаток 1 Статут після 23.09.pdf Переглянути