ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Бігун О.А.

Доповідач:

Бігун Оксана Андріївна

Галузь:

Культура та мистецтво

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

10.11.2021

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 170
Про затвердження Статуту комунального закладу «Володимир-Волинська  дитяча художня школа імені Миколи Рокицького»

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
м. Володимир-Волинський 
 
 
Про затвердження Статуту
комунального закладу
«Володимир-Волинська 
дитяча художня школа
імені Миколи Рокицького»
 
 
         Відповідно до Цивільного, Господарського, Бюджетного кодексів України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» №755-IV від 15.05.2003 року,  Наказу Міністерства культури України від 09.08.2018 № 686 «Про затвердження Положення про мистецьку школу», ст. 13  Закону України від 22.06.2000 № 1841-III  «Про позашкільну освіту», Закону України від 14.12.2010 № 2778-VI «Про культуру», з метою приведення Статуту Володимир-Волинської дитячої художньої  школи імені Миколи Рокицького у відповідність до чинного законодавства, враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій ради, керуючись ст. ст.25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
  1. Затвердити Статут комунального закладу «Володимир-Волинська дитяча художня  школа  імені Миколи Рокицького» (ЄДРПОУ 05457804), місцезнаходження: вулиця Устилузька, 54, м. Володимир-Волинський, Волинська область, 44700) у новій редакції (додається).
  2. Директору комунального закладу «Володимир-Волинська дитяча художня  школа  імені Миколи Рокицького» (ЄДРПОУ 05457804) Юрчук К.І. здійснити дії щодо внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи.
  3.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на  постійну комісію міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва.
Міський голова                                                          Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Бігун 23628
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення міської ради
«Про затвердження Статуту Володимир-Волинської
дитячої художньої  школи ім. Миколи Рокицького»
 
 
1.Обґрунтування необхідності прийняття рішення
Необхідністю прийняття рішення «Про затвердження Статуту Володимир-Волинської  дитячої художньої  школи ім.. Миколи Рокицького» (нова редакція) є приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України статутних документів мистецької школи  з метою упорядкування та удосконалення  роботи закладу. 
 
2. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямоване рішення
   Відповідно до ст. 25  Закону України «Про освіту», ст. 13 Закону України «Про позашкільну освіту», Положення про мистецьку школу, затвердженого наказом Міністерства культури України 09.08.2018 №686, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03.09.2018 з метою виконання пункту 13 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України  Про освіту від 05.09.2017 № 2145-VIII, який вступив у силу 28 вересня 2017 року, держава надала 5 років на приведення установчих документів (статутів) закладів освіти, в тому числі і закладів позашкільної спеціалізованої освіти, до вимог чинного законодавства України. 
Відповідно до розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про освіту», пункту 1 статті 13, пункту 3 статті 14  Закону України «Про позашкільну освіту», пунктів 3, 4, розділу І Положення про мистецьку школу, вносяться зміни щодо організації освітнього процесу за напрямами позашкільної освіти:
-   художньо-естетичний, що забезпечує розвиток творчих здібностей, обдарувань та набуття здобувачами практичних навичок, оволодіння знаннями у сфері вітчизняної і світової культури та мистецтва;
- мистецький, що забезпечує набуття здобувачами спеціальних мистецьких виконавських компетентностей у процесі активної мистецької діяльності, 
та за освітніми програмами:
  •  елементарного підрівня початкової мистецької освіти;
  •     середнього (базового) та/або поглибленого підрівнів початкової мистецької освіти за загальним мистецьким та/або початковим професійним спрямуваннями.
А також відповідно до статті 43 Закону України «Про освіту» , введення самостійного бухгалтерського обліку дозволить забезпечити цільове та раціональне використання бюджетних коштів школи.
         Враховуючи вищеперелічені законодавчі акти, виникла необхідність  приведення Статуту Володимир-Волинської  дитячої художньої  школи ім. Миколи Рокицького до вимог чинного законодавства України.
 
3. Потреба  і мета прийняття рішення
    Метою прийняття рішення  є:
     -надання більш якісних освітніх послуг здобувачам початкової мистецької освіти, що проживають на території Володимир-Волинської міської територіальної громади.
 
4. Прогнозовані  наслідки прийняття рішення
Прийняття рішення сприятиме приведенню установчих документів закладу спеціалізованої мистецької освіти у відповідність до вимог чинного законодавства України у сфері культури.
 
5. Механізм  виконання рішення
Для виконання рішення буде знято з контролю частину п.4 рішення Володимир-Волинської міської ради від 17.12.2009року №38/27 «Про затвердження положення про відділ культури і туризму виконавчого комітету міської ради та статутних документів підвідомчих установ», яким було затверджено статут  Володимир-Волинської дитячої художньої школи.
 
Начальник управління                                                   Оксана БІГУН

 

ДОДАТКИ

1 170 Статут.pdf Переглянути
2 170 Проект РІшення.pdf Переглянути