ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Іван Юхимюк,Наталія Лазар, Наталія Єдинак

Доповідач:

Іван Юхимюк,Наталія Лазар, Наталія Єдинак

Статус:

Новий проект

Дата:

22.10.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 78
Про внесення змін та доповнень до Регламенту Володимирської міської ради VІІІ скликання

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
 

РІШЕННЯ

 
_______________  № __________
м. Володимир
 
Про внесення змін та доповнень до Регламенту
Володимирської міської ради
VІІІ скликання
 
З метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства, забезпечення прозорості при прийнятті рішень, впорядкування та вдосконалення роботи Володимирської міської ради та Регламенту, затвердженого рішенням міської ради від 09.12.2020 № 1/10 (зі змінами), відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування” № 3590-IX від 22.02.2024 року, Закону України «Про адміністративну процедуру»,  керуючись п. 1 ч. 1 ст. 26, ч.15 та ч.18 ст. 46,  ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.2 ч.5 ст.1 Регламенту Володимирської міської ради VІІІ скликання, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни та доповнення в Регламент Володимирської міської ради VІІІ скликання, затверджений рішенням міської ради від 09.12.2020 № 1/10 (зі змінами), а саме викласти в новій редакції:
- частина 4 статті 2:
«Під час сесії Володимирської міської ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову, відповідно до вимог Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної»;
- абзац 1 частини 5 статті 3:
«Рішення, прийняті Радою, публікуються на офіційному вебсайті Ради/веб-модулі системи електронного голосування не пізніше 5 днів з дня їх прийняття, якщо вони підписані міським головою (головуючим на сесії) та міський голова їх не зупинив»;
-  частина 6 статті 3:
«Пленарне засідання Володимирської міської ради транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Пленарне засідання міської ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання на офіційному веб-сайті Володимирської міської ради.
Визначення способу та технічних засобів трансляції пленарних засідань в мережі Інтернет, їх відеофіксації, зберігання і оприлюднення таких відеозаписів та надання доступу до відеозаписів пленарних засідань ради за запитом на інформацію, відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”, забезпечує відділ цифрового розвитку та цифровізації виконавчого комітету міської ради, безпосереднє здійснення трансляції пленарних засідань Володимирської міської ради в мережі Інтернет – відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації виконавчого комітету міської ради, з урахуванням вимог законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах, про інформацію та доступ до публічної інформації»;
- частина 11 статті 29:
«Проєкти рішень розміщують на окремій сторінці офіційного сайту Ради/веб-модулі системи електронного голосування, де обов’язково зазначаються:
11.1. дата публікації проєкту рішення;
11.2. назва проєкту рішення;
11.3. автори;
11.4. кінцева дата громадського обговорення, примітки, результати розгляду»;
- частина 11 статті 45:
«Проєкт рішення або пропозиція, які не отримали необхідної більшості голосів на підтримку, вважаються відхиленими. За пропозицією головуючого або будь-кого з депутатів, проєкт рішення, пропозиція, доповнення чи зауваження до проєкту рішення можуть бути поставлені на повторне голосування за процедурним рішенням Ради щодо повернення до даного питання. У разі неприйняття рішення після повторного голосування проєкт рішення, пропозиція, доповнення чи поправка вважаються відхиленими.
Проєкти рішення ради, які не отримали необхідної більшості голосів на підтримку, виключені з порядку денного зберігаються при протоколі пленарного засідання сесії ради»;
- частина 1 статті 48:
«Рішення Ради нормативно-правового характеру набирають чинності з дня їх офіційного оприлюднення, якщо органом чи посадовою особою не встановлено пізніший строк введення цих актів в дію. Інші акти набирають чинності з дня їх прийняття, якщо Радою не встановлено інший більш пізніший строк введення цих рішень у дію. Усі, без виключення, рішення Ради опубліковуються на офіційному сайті Ради/веб-модулі системи електронного голосування або в інший, визначений у рішенні спосіб, не пізніше 5-ти робочих днів з дня прийняття.
Адміністративні акти Володимирської міської ради набирають чинності, припиняють дію та виконуються з урахуванням вимог, встановлених Законом України «Про адміністративну процедуру».
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.
 
 
 
Міський голова                                                                         Ігор ПАЛЬОНКА
Іван Юхимюк 0800333262
Наталія Лазар
Наталія Єдинак
Пояснювальна записка до проєкту рішення
«Про внесення змін до Регламенту
Володимир-Волинської міської ради VІІІ скликання»
 
Відповідно до п.1 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також ч.5 ст.1 Регламенту Володимир-Волинської міської ради VIIІ скликання, затвердженого рішенням Володимир-Волинської міської ради від 09.12.2020 № 1/10 «Про Регламент Володимир-Волинської міської ради восьмого скликання» (зі змінами), зміни та доповнення до Регламенту вносяться на пленарному засіданні Ради.
Відповідно, цей проєкт рішення розроблено з метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства, впорядкування та вдосконалення Регламенту Володимир-Волинської міської ради затвердженого рішенням міської ради  від 09.12.2020 № 1/10 (зі змінами), беручи до уваги пропозиції постійних комісій міської ради та Погоджувальної ради і має на меті підвищення прозорості роботи міської ради.
 
 
 
Начальник
організаційно-виконавчого відділу                                     Наталія ЛАЗАР
 

ДОДАТКИ

1 40-78 Проект рішення.pdf Переглянути
2 40-78 Таблиця.pdf Переглянути