ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Наталія Голюк

Доповідач:

Наталія Голюк

Галузь:

Державне управління і кадрова політика

Статус:

Новий проект

Дата:

21.10.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 8
Про зміну назви управління соціальної політики виконавчого комітету Володимирської міської ради та затвердження Положення в новій редакції

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
                   №
м. Володимир
 
Про зміну назви управління
соціальної політики виконавчого комітету
Володимирської міської ради та затвердження
Положення в новій редакції
 
Відповідно до Цивільного кодексу України, ч.4 ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних ociб, фізичних осіб-підприємців, громадських формувань», враховуючи Методичні рекомендації щодо організації та забезпечення реалізації територіальними громадами питань ветеранської політики, затверджені наказом Міністерства у справах ветеранів України від 11 жовтня 2023 року № 250, Методичні рекомендації організації та забезпечення діяльності територіальної громади у сферах соціального захисту населення та захисту прав дітей, затверджені наказом Міністерства соціальної політики України від 31 липня 2023 року № 263-H, керуючись ст.ст. 25, 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Змінити найменування юридичної особи: «Управління соціальної політики виконавчого комітету Володимирської міської ради» код ЄДРПОУ 03190768 на найменування «Управління соціальної та ветеранської політики виконавчого комітету Володимирської міської ради».
2. Затвердити положення про Управління соціальної та ветеранської політики виконавчого комітету Володимирської міської ради (далі – Положення) в новій редакції (додається).
3. Визнати таким, що втратило чинність рішення міської ради від 27.07.2022 № 15/25 «Про перейменування управління соціальної політики виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради та затвердження Положення в новій редакції» (зі змінами).
      4. Начальнику Управління соціальної політики виконавчого комітету Володимирської міської ради (Голюк Н.О.) здійснити відповідні реєстраційні дії згідно вимог чинного законодавства України.
      5. Встановити, що в актах Володимирської міської ради, виконавчого комітету Володимирської міської ради, Володимирського міського голови, якими до моменту прийняття цього рішення визначені повноваження та функції Управління соціальної політики виконавчого комітету Володимирської міської ради, у тому числі, як головних розпорядників коштів бюджету Володимир-Волинської міської територіальної громади та відповідальних виконавців цільових програм, читати у відповідних відмітках словосполучення замість: Управління соціальної політики виконавчого комітету Володимирської міської ради - Управління соціальної та ветеранської політики виконавчого комітету Володимирської міської ради.
6. Це рішення набирає чинності з 01 грудня 2024 року.
        7 . Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань охорони здоров’я, екології та соціального захисту населення,  з питань регламенту депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.
 
 
 
Міський голова                                                                        Ігор ПАЛЬОНКА  
 
Наталія Голюк 38080
                                                                           
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Володимирської міської ради
«Про зміну назви управління соціальної політики виконавчого
комітету Володимирської міської ради та затвердження Положення в новій редакції»
 
Для посилення рівня взаємодії між центральними органами влади та місцевими у розв'язанні проблемних питань ветеранів, членів їхніх сімей та родин полеглих Воїнів на місцях необхідно масштабувати державну ветеранську політику до рівня громад.
Після здобуття перемоги з фронту повернеться величезна кількість наших воїнів. До того часу і держава, і суспільство мають бути готовими гідно зустріти Захисників і Захисниць, надати всі належні гарантії та дієві інструменти для розвитку і безпроблемної реінтеграції їх до мирного життя у громаді. Це той напрямок, який потребує постійної, системної роботи, володіння усією нормативною базою з державної та обласної підтримки.
Рішення приймається, враховуючи Методичні рекомендації щодо організації та забезпечення реалізації територіальними громадами питань ветеранської політики, затверджених наказом Міністерства у справах ветеранів України від 11 жовтня 2023 року №250, якими рекомендовано місцевій раді у межах затверджених нею структури і штатів створювати самостійний структурний підрозділ (виконавчий орган) з питань ветеранської політики.
   Повноваження у сфері соціального захисту ветеранів війни забезпечуються управлінням соціальної політики. За наявності  достатньої   матеріальної та технічної бази та з метою економії коштів бюджету громади при створенні окремого структурного підрозділу з питань ветеранської політики, наявна необхідність в покладенні додаткових повноважень саме на дане управління, шляхом перейменування його в управління соціальної та ветеранської політики виконавчого комітету Володимирської міської ради.
  Перейменування управління соціальної політики та затвердження Положення в новій редакції надасть можливість осучаснити систему соціальної підтримки ветеранів війни та членів ïx сімей, створити належні умови для реалізації ветеранської політики на території громади.
                                                                                                                                                                
 
 
 
Начальник управління
соціальної політики                                                                          Наталія ГОЛЮК
 

ДОДАТКИ

1 40-8 Положення.pdf Переглянути
2 40-8 Проект рішення.pdf Переглянути