ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
                    №
 м. Володимир
 
Про створення осередку
для викладання
навчального предмета
«Захист України»
 
 
 
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2023 року № 1023 «Питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за спеціальним фондом державного бюджету) у 2023 році»                  (зі змінами),  наказів Міністерства освіти і науки України від 22.05.2024 року    № 731 «Про затвердження особливостей використання освітньої субвенції             з державного бюджету місцевим бюджетам (за спеціальним фондом державного бюджету) для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України»» (зі змінами), від 10 травня 2024 року № 659 «Про затвердження Типового переліку засобів навчання та обладнання для забезпечення викладання предмета «Захист України» закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти» (зі змінами), враховуючи лист Міністерства освіти і науки України від 12.07.2024 року №1/12484-24 «Про створення та функціонування осередків для викладання навчального предмета «Захист України», з метою створення матеріально-технічного забезпечення та функціонування осередку для викладання навчального предмета «Захист України», керуючись ст. ст. 25, 59  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада 
ВИРІШИЛА:
 
1. Створити на базі ліцею імені Олександра Цинкаловського Володимирської міської ради осередок для викладання навчального предмета «Захист України» (далі - Осередок).
2. Навчанням в Осередку охопити учнів 10, 11 класів усіх закладів загальної середньої освіти громади.
3. Управлінню з гуманітарних питань виконавчого комітету міської ради (Бігун О. А.):
 
3.1. Передбачити видатки для здійснення співфінансування закупівлі засобів навчання і обладнання, необхідного для організації викладання навчального предмета «Захист України», в обсязі не менше, ніж визначено пунктом 7 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2023 р. № 1023.
 3.2. Забезпечити контроль, координацію створення та організацію освітнього процесу при утворенні  Осередку.
            4.   Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну  комісію з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва.
 
 
 
Міський голова                                                                   Ігор ПАЛЬОНКА
Наталія Митошоп 34335    
Пояснювальна записка до проєкту рішення міської ради
«Про створення осередку для викладання навчального предмета
«Захист України»»
 
  1. Характеристика стану речей в галузі, яку врегульовує це рішення:
Відповідно до виділених на галузь освіти міської територіальної громади бюджетних коштів на 2024 рік та отримання державної субвенції на створення Осередку викладання предмету «Захист України» виникла необхідність створення Осередку для викладання предмета
  1. Визначення проблеми:
Створення сучасного практичного осередку для  формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій, а також системного уявлення про військово-патріотичне виховання.
  1. Потреба і мета прийняття рішення
З метою формування національної та громадянської ідентичності, громадянської стійкості та оборонної свідомості здобувачів та здобувачок профільної середньої освіти, здатності виявляти свою національну та громадянську ідентичність у повсякденному житті і в умовах негативних зовнішніх впливів та готовності до захисту незалежності і територіальної цілісності України планується створити осередок «Захист України»
  1. Механізм виконання рішення
Координацію заходів, спрямованих на виконання рішення та методичне забезпечення здійснює управління з гуманітарних питань виконавчого комітету міської ради.
 
 
Начальник відділу освіти                                                     Наталія МИТОШОП