ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
 
РІШЕННЯ

_______________ №______
м. Володимир
 
Про втрату чинності рішення
Володимир-Волинської міської ради
№44/5 від 19.06.2015 «Про обмеження реалізації
алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива
на території міста Володимира-Волинського»
 
         З метою впорядкування регуляторного середовища у сфері господарської діяльності на території Володимир-Волинської міської територіальної громади та приведення діючих регуляторних актів у відповідність із принципами державної регуляторної політики, відповідно до пп.1 п.3 розділу XII «Прикінцеві положення», п. 29 розділу XIII «Перехідні положення» Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 18.06.2024 №3817-IX, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Вважати таким, що втратило чинність, рішення Володимир-Волинської міської ради №44/5 від 19.06.2015 «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території міста Володимира-Волинського».
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції і постійну комісію міської ради з питань торгівлі, послуг, розвитку підприємництва та інвестицій.
 
 
 
Міський голова                                                                  Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Виваль 0800333262
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проєкту рішення міської ради
«Про втрату чинності рішення Володимир-Волинської міської ради
№44/5 від 19.06.2015 «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива
на території міста Володимира-Волинського»
Відповідно до діючого рішення міської ради №44/5 від 19.06.2015 на території міста Володимира була встановлена заборона на реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (окрім безалкогольного) у підприємствах торгівлі та на винос в закладах ресторанного господарства з 22:00 год до 08:00 год кожного дня, враховуючи вихідні та святкові дні.
Проте, Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 18.06.2024 № 3817-ІХ, який набрав чинності 27.07.2024, внесено зміни в чинне законодавство України в частині повноважень органів місцевого самоврядування запроваджувати заборону продажу алкоголю у визначений час доби.
Відтак, підпунктом 1 пункту 3 розділу XII «Прикінцеві положення» вищезазначеного Закону скасовано повноваження органу місцевого самоврядування щодо встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних слабоалкогольних напоїв суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.
Поряд з цим, пунктом 29 розділу ХІІІ «Перехідні положення» цього ж Закону визначено, що з дня набрання ним чинності раніше встановлені сільськими, селищними, міськими радами, державними адміністраціями (військовими адміністраціями) обмеження щодо заборони торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, на територіях, на яких не ведуться бойові дії, або на територіях, які не є тимчасово окупованими російською федерацією, втрачають чинність, крім обмежень на час комендантської години, які зберігаються до затвердження Кабінетом Міністрів України порядку встановлення обласними державними адміністраціями (обласними військовими адміністраціями) заборони торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, у визначений період доби під час дії воєнного стану.
Метою прийняття проєкту рішення міської ради є впорядкування регуляторного середовища у сфері господарської діяльності на території Володимир-Волинської міської територіальної громади та приведення діючих регуляторних актів у відповідність із принципами державної регуляторної політики.
        

Начальник відділу економічного розвитку,
проєктної діяльності та інвестицій                                         Оксана ВИВАЛЬ