ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXXIV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

23.05.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 34/115
Про надання дозволу на створення органу самоорганізації населення, а   саме вуличного комітету, що за адресою: м. Володимир, вул. Василя Спасьонова

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
23.05.202434/115
м. Володимир
 
Про надання дозволу на створення
органу самоорганізації населення, а  
саме вуличного комітету, що за адресою:
м. Володимир, вул. Василя Спасьонова
 
           На підставі звернення ініціативної групи власників земельних ділянок на вул. Василя Спасьонова щодо надання дозволу на створення органу самоорганізації населення -  вуличного комітету на  вул. Василя Спасьонова, відповідно до статті 140 Конституції України, статті 14 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 3, 8, 9, 11, 13, 14, 16, 17, 24 Закону України «Про органи самоорганізації населення», керуючись ст. ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада
 
                                                        ВИРІШИЛА:
 
         1. Надати дозвіл на створення органу самоорганізації населення, а саме вуличного комітету, що за адресою: м. Володимир,  вул. Василя Спасьонова (далі по тексту Комітет ).
         2. Визначити, що Комітет  діє в межах території вулиці Василя Спасьонова, що в м. Володимир.
         3. Основними напрямами діяльності Комітету  є:
         3.1. Створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення у межах Конституції України і законів України.
         3.2. Задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг.
         3.3. Участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку території діяльності органу самоорганізації  населення, інших місцевих програм.
        4. Надати Комітету  у межах території його діяльності такі власні повноваження:
          4.1. Представляти, разом з депутатами Володимирської міської ради, інтереси жителів (власників земельних ділянок) у Володимирській міській раді, органах виконавчої влади.
          4.2.  Сприяти додержанню Конституції та Законів України, реалізації актів Президента України та органів виконавчої влади, рішень Володимирської міської ради та її виконавчих органів, розпоряджень міського голови, рішень, прийнятих місцевими референдумами.
         4.3. Організовувати на добровільних засадах участь населення у заходах щодо охорони навколишнього природного середовища, проведення робіт з благоустрою, озеленення та утримання в належному стані прибудинкових територій, обладнанні дитячих і спортивних майданчиків, тощо.
          4.4. Здійснювати контроль, за якістю надання громадянам, які мешкають на  вулиці Василя Спасьонова -  території діяльності Комітету, житлово-комунальних послуг та за якістю проведених  ремонтних робіт, в тому числі капітальних.
           4.5. Організовувати допомогу громадянам похилого віку, інвалідам, сім’ям загиблих воїнів, партизанів та військовослужбовців, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, також самотнім громадянам, дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, вносити пропозиції з цих питань до Володимирської міської ради.
           4.6. Вносити у встановленому порядку пропозиції до проектів місцевих програм соціально-економічного і культурного розвитку Володимир-Волинської міської територіальної громади.
           4.7. Сприяти відповідно до законодавства правоохоронним органам у забезпеченні охорони громадського порядку.
           4.8. Розглядати звернення громадян, вести прийом громадян.
           4.9. Інформувати громадян про діяльність Комітету, організовувати обговорення проектів його рішень з найважливіших питань.
           4.10. Здійснення інших повноважень, передбачених статтею 14 Закону України «Про органи самоорганізації населення».
           5. Комітет набуває власних повноважень після його реєстрації у встановленому статтею 13 Закону України «Про органи самоорганізації населення» та Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», зокрема повноваження замовника по об’єктах будівництва.
           6. Термін повноважень вуличного комітету та час його діяльності визначити до листопада 2025 року, якщо не прийнято відповідне рішення міської ради про припинення повноважень органів самоорганізації населення.
           7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  постійну комісію міської ради з питань власності та житлово-комунального господарства.
 
 
 
Міський голова                                                                     Ігор ПАЛЬОНКА
Ігор Возний 0800333262

ДОДАТКИ

1 34-115 Рішення.pdf Переглянути