ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Володимир Атаманчук

Доповідач:

Володимир Атаманчук

Галузь:

Державне управління і кадрова політика

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

28.11.2023

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 65
Про затвердження Програми безпеки громадян та профілактики правопорушень на території Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2024-2026 роки

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ      

_________№ _____
м. Володимир
 
Про затвердження Програми безпеки
громадян та профілактики правопорушень
на території Володимир-Волинської міської
територіальної громади на 2024-2026 роки
 
      Відповідно до Закону України «Про Національну поліцію», проєкту «Поліцейський офіцер громади», керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
      1. Затвердити Програму безпеки громадян та профілактики правопорушень на території Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2024-2026 роки (далі – Програма) (додається).
      2. Відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення виконавчого комітету міської ради (Наталія КУРАН) спільно із відділом з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради (Володимир АТАМАНЧУК) забезпечити подання бюджетного запиту на реалізацію даної Програми в управління бюджету та фінансів виконавчого комітету міської ради (Оксана СУБИЦЬКА).
       3.  Управлінню бюджету та фінансів виконавчого комітету міської ради (Оксана СУБИЦЬКА) планування та фінансування видатків на реалізацію даної Програми проводити у відповідності до Бюджетного кодексу України з врахуванням реальних можливостей місцевого бюджету на 2024-2026 роки.
      4. Відділу економічного розвитку, проектної діяльності та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Оксана ВИВАЛЬ) включити дану Програму у додаток 3 "Перелік цільових програм" Програми економічного, соціального та культурного розвитку Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2023-2025 роки.
       5. Координацію роботи по виконанню Програми покласти на відділ з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради (Володимир АТАМАНЧУК).
       6. Відповідальному виконавцю - Головному управлінню Національної поліції України у Волинській області:
        6.1. Забезпечити виконання Програми в межах бюджетних призначень на 2024-2026 роки.
       6.2. Щокварталу до 10 числа наступного за звітними періодом місяця подавати інформацію про використання коштів на виконання Програми управлінню бюджету та фінансів виконавчого комітету міської ради (Оксана СУБИЦЬКА) та щорічно до 01 березня за підсумками року надавати звіт про виконання програми відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Оксана ВИВАЛЬ).
       7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції та постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.     
 
 
 
 
Міський голова                                                                             Ігор ПАЛЬОНКА
Володимир Атаманчук 0800333262  
 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про затвердження  Програми  безпеки громадян та профілактики правопорушень на території Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2024-2026 роки»
 
Характеристика  стану речей в галузі, яку врегульовує це рішення
Програма безпеки громадян та профілактики правопорушень на території Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2024-2026 роки спрямована на забезпечення безпеки громадян та профілактики правопорушень , боротьби зі злочинністю, усунення причин, що зумовили вчинення протиправних дій, створення належних умов для роботи поліцейського офіцера громади в рамках реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади».
Стан правопорядку на території Володимир-Волинської міської територіальної громадина впливає на його соціально-економічний розвиток. Правопорядок забезпечується шляхом виявлення винних осіб у вчиненні протиправних дій та притягненні їх до передбаченої законом відповідальності, а також запровадженням форм і методів профілактики правопорушень з метою усунення причин та запобігання виникненню умов, що сприяють вчиненню протиправних діянь.
 
Потреба  і мета прийняття рішення
Метою Програми є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері профілактики правопорушень шляхом розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин і умов вчинення злочинів, удосконалення методів роботи з їх профілактики, забезпечення захисту конституційних прав та свобод людини на основі чітко визначених пріоритетів, створення умов для проведення ефективної правової та виховної роботи серед населення, а також налагодження дієвої співпраці між місцевими органами влади, органами місцевого самоврядування та громадськістю у зазначеній сфері.
У зв’язку із введенням на території України воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 року №64/2022, значним збільшенням витрат пального для патрулювання та забезпечення правопорядку на території громади, значного зростання ціни на пальне та з  причини недостатнього наповнення та дефіциту державного бюджету виникає потреба у здійсненні додаткового фінансування Програми з місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством.
 
Прогнозовані  наслідки прийняття рішення

Виконання Програми сприятиме:

- активізації діяльності органів місцевого самоврядування, пов'язаної з профілактикою правопорушень, удосконаленню механізму координації роботи із залучення до цього процесу громадськості;
- створенню системи профілактики правопорушень, спрямованої на соціальну адаптацію осіб, звільнених з місць позбавлення волі, посилення боротьби з алкоголізмом, наркоманією, злочинністю та бездоглядністю неповнолітніх, іншими антисоціальними явищами;
  • зменшенню кількості вчинюваних правопорушень, забезпеченню захисту громадян від протиправних посягань, покращенню іміджу громади, підвищенню рівня його інвестиційної привабливості, а також довіри населення до правоохоронних органів;
  • підвищенню ефективності заходів, що здійснюються правоохоронними
органами для забезпечення правопорядку;
  • активізації міжнародного співробітництва, а також співробітництва між
місцевими органами влади, неурядовими організаціями та громадськістю;
  • підвищенню рівня інформованості населення про стан правопорядку в
громаді, профілактику правопорушень та особистий захист громадян від протиправних посягань;
  • удосконаленню нормативно-правової бази з питань правоохоронної
діяльності, профілактики правопорушень та активізації участі громадськості в забезпеченні правопорядку в громаді;
  • покращенню просвітницької діяльності, спрямованої на формування в
населення негативного ставлення до протиправних діянь;
     -  підвищення рівня технічного та наукового забезпечення правоохоронних органів щодо профілактики правопорушень шляхом залучення сил та засобів місцевих органів виконавчої влади.
 
           Рішення буде оприлюднено на сайті Володимирської міської ради.
 
 
 
Начальник відділу з питань діяльності правоохоронних
органів, оборонної і мобілізаційної роботи, цивільного
захисту та надзвичайних ситуацій
                                                                                           
                                                                                      Володимир АТАМАНЧУК

ДОДАТКИ

1 31-65 Проект рішення.pdf Переглянути
2 31-65 Додаток.pdf Переглянути