ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 72

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ
 
РІШЕННЯ
                   №
м.  Володимир
 
Про створення філії «Володимирський
молодіжний центр» комунального закладу  
«Центр культурних послуг
Володимирської міської ради»
 
 
Відповідно до Цивільного кодексу України, законів України «Про культуру», «Про основні засади молодіжної політики», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», Типового положення про молодіжний центр, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.12.2017 року № 1014 «Про затвердження типових положень про молодіжний центр та про експертну раду при молодіжному центрі» (зі змінами), з метою створення умов для громадської діяльності і різнобічного розвитку молоді, враховуючи службову записку начальника управління з гуманітарних питань виконавчого комітету міської ради від 29.06.2023р. №543/01-11, керуючись статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Утворити у складі комунального закладу «Центр культурних послуг Володимирської міської ради» (код ЄДРПОУ 20128535) філію «Володимирський молодіжний центр» комунального закладу «Центр культурних послуг Володимирської міської ради» із місцезнаходженням: 44700, Волинська обл., Володимирський р-н., м. Володимир, вул. Князя Василька, 4.
2. Затвердити Статут комунального закладу «Центр культурних послуг Володимирської міської ради» у новій редакції (додається).
3. Директору комунального закладу «Центр культурних послуг Володимирської міської ради» Ваврисевич О.О.:
3.1. Розробити та затвердити Положення про філію «Володимирський молодіжний центр» комунального закладу «Центр культурних послуг Володимирської міської ради».
3.2. Призначити на посаду керівника філії «Володимирський молодіжний центр» комунального закладу «Центр культурних послуг Володимирської міської ради».
3.3. Провести необхідні дії щодо проведення реєстрації змін до відомостей про юридичну особу у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва та з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.
 
  
 
Міський голова                                                                            Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Бігун 23628
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення міської ради «Про створення філії «Володимирський молодіжний центр» комунального закладу «Центр культурних послуг Володимирської міської ради»
 
 
З метою створення умов для громадської діяльності і різнобічного розвитку молоді, забезпечення реалізації в громаді державної політики стосовно молоді, дітей, створення комфортного середовища для самореалізації, активного залучення до суспільно-громадського життя, забезпечення духовного розвитку молоді, формування всебічно розвиненої, високоосвіченої, соціально активної особистості, виховання патріотизму, створення умов для впровадження здорового способу життя, на виконання звернення Молодіжної ради при виконавчому комітеті Володимирської міської ради про створення молодіжного центру в громаді з виділенням окремого приміщення для нього, у якому молодь матиме можливість навчатися, відпочивати, реалізовувати різні проєкти, заходи, в тому числі і з неформальної освіти, влаштовувати арт-вечори, виникла потреба у створенні молодіжного центру. Беручи до уваги те, що у нашій громаді  функціонує комунальний заклад «Центр культурних послуг Володимирської міської ради», філіями якого є сільські клубні заклади, Володимирський культурно-мистецький центр, з метою економії бюджетних коштів, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» пропонуємо створити молодіжний центр як філію ЦКП.
Зважаючи на викладене вище, виникла необхідність розробити та підготувати проєкт рішення Володимирської міської ради «Про створення філії «Володимирський молодіжний центр» комунального закладу «Центр культурних послуг Володимирської міської ради».
Також, даним рішенням вносяться зміни до Статуту КЗ «Центр культурних послуг Володимирської міської ради». Змінами передбачено, виключення із тексту установчого документу назви філій комунального закладу «Центр культурних послуг Володимирської міської ради» (Будинки культури с. Ласків, Суходоли, Заріччя, Новосілки, Вощатин, Федорівка, Володимирський КМЦ), що дозволить зекономити кошти місцевого бюджету, які необхідно виділяти кожен раз при внесення змін до Статуту  в частині інформації про відокремлені підрозділи (філії).
Наявність цих філій буде відображено в окремих рішеннях міської ради про їх утворення, зміну, припинення.
Змінами до Статуту передбачено доповнення повноважень Центру культурних послуг повноваженнями з питань молодіжної політики.
 
 

Начальник управління                                                                        Оксана БІГУН