ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Виваль Оксана Сергіївна

Доповідач:

Оксана Виваль

Галузь:

Державне управління і кадрова політика

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

21.06.2023

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 56
Про Програму сприяння діяльності Володимирської районної ради Волинської області на 2023 рік

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

                        №
м. Володимир
           
Про Програму сприяння діяльності
Володимирської районної ради
Волинської області на 2023 рік
 
З метою сприяння у здійсненні стабільної та ефективної діяльності Володимирської районної ради Волинської області, відповідно до ст. ст. 93, 101 Бюджетного кодексу України, враховуючи лист Володимирської районної ради Волинської області від 22.05.2023 № 3.13/76, висновки і рекомендації постійних комісій міської ради, відповідно до ст. 225 р. VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України, керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 та ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Затвердити Програму сприяння діяльності Володимирської районної ради Волинської області на 2023 рік (далі - Програма), з загальним обсягом фінансових ресурсів 50,0 тис. грн за кошти місцевого бюджету (додається).
  2. Управлінню бюджету та фінансів виконавчого комітету міської ради (Субицькій О.М.):
    1. підготувати відповідні документи щодо виділення субвенції з бюджету Володимир-Волинської міської територіальної громади Володимирській районній раді Волинської області та внести зміни до бюджету на 2023 рік;
    2. забезпечити фінансування Програми в межах бюджетних призначень на 2023 рік.
  3. Відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Виваль О.С.) включити дану Програму у додаток 2 «Перелік цільових програм»  Програми економічного, соціального та культурного розвитку Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2023-2025 роки.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
    
 
Міський голова                                                                             Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Виваль 0800333262 
Пояснювальна записка до проєкту рішення
«Про Програму сприяння діяльності Володимирської
районної ради Волинської області на 2023 рік»
 
         Проєкт рішення розроблено з метою сприяння у здійсненні стабільної та ефективної діяльності Володимирської районної ради Волинської області, відповідно до листа Володимирської районної ради Волинської області від 22.05.2023 № 3.13/76, ст. ст. 93, 101 Бюджетного кодексу України.
Починаючи з 2021 року, Володимирська районна рада Волинської області працює в умовах обмеженого ресурсу районного бюджету, проте на районному рівні надаються послуги жителям територіальних громад та виконуються функції щодо реалізації спільних інтересів територіальних громад.
         Варто зауважити, що у 2023 році деякими територіальними громадами району вже надано іншу субвенцію районному бюджету на співфінансування забезпечення діяльності Володимирської районної ради Волинської області та виконання нею своїх повноважень, яка була спрямована на оплату інших енергоносіїв та оплату послуг, зокрема виділено:
  • Нововолинською міською радою – 50,0 тис. грн;
  • Устилузькою міською радою – 10,0 тис. грн;
  • Оваднівською сільською радою – 10,0 тис. грн;
  • Іваничівською селищною радою – 10,0 тис. грн.
Враховуючи вищезазначене, з метою забезпечення діяльності Володимирської районної ради Волинської області, представлення інтересів Володимир-Волинської міської територіальної громади на всіх владних рівнях держави, проведення представницьких заходів за участю територіальних громад району та районної ради, необхідність збереження місцевої інфраструктури (адміністративного приміщення)  виникла потреба в наданні фінансової підтримки районній раді шляхом виділення коштів в розмірі 50,0 тис. грн з місцевого бюджету Володимир-Волинської міської територіальної громади. Виділені кошти будуть спрямовані на оплату за використаний природний газ.
         Основними завданнями Програми є:
  • представлення інтересів Володимир-Волинської міської територіальної громади на всіх владних рівнях держави;
  • покращення співпраці між районною радою та Володимир-Волинською міською територіальною громадою;
  • забезпечення підтримки місцевої інфраструктури;
  • сприяння проведенню представницьких заходів за участю територіальних громад району та районної ради.
            
 
В. о. начальника відділу економічного розвитку,
проєктної діяльності та інвестицій                                  Оксана ВИВАЛЬ

 

ДОДАТКИ

1 26-56 Проект рішення.pdf Переглянути