ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Лариса Процька

Доповідач:

Лариса Процька

Галузь:

Комунальне майно

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

20.06.2023

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2
Про надання пільги з орендної плати за майно комунальної власності Володимир-Волинської міської територіальної громади

 ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
_____________  № ______
м.Володимир
 
Про надання пільги з орендної плати
за майно комунальної власності
Володимир-Волинської міської
територіальної громади
 
           Розглянувши звернення суб’єктів господарювання, які орендують майно комунальної власності у закладах освіти  для розміщення їдалень, буфетів, які не здійснюють продаж товарів підакцизної групи, відповідно до п.129¹ Порядку передачі в оренду державного та комунального майна,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №483 від 03.06.2020р. (із змінами), Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» №2181-ІХ від 01.04.2022р., Закону України «Про оренду державного та комунального майна»  № 157-ХІ від 03.10.2019 (із змінами),  керуючись п.28 ч.1 ст.26, п.5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Встановити, що на період дії літніх канікул у закладах освіти, орендна плата за майно комунальної власності, яке використовується для розміщення їдалень, буфетів, які не здійснюють продаж товарів підакцизної групи у навчальних закладах нараховується у розмірі 1 (одна) гривня в місяць.
2.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії з питань власності та житлово-комунального господарства; соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
Міський голова                                                                  Ігор ПАЛЬОНКА
Лариса Процька 34953
 
Пояснювальна записка
 
до рішення міської ради «Про надання пільги з орендної плати
за майно комунальної власності Володимир-Волинської міської
територіальної громади»
 
 
            Проект рішення спрямований на підтримку суб’єктів господарювання, які орендують комунальне майно Володимир-Волинської міської територіальної громади у закладах освіти, а саме  для здійснення харчування учнів. Відповідно до Порядку передачі в оренду державного та комунального майна,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №483 від 03.06.2020р. (із змінами), постанови КМУ «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану» від 27.05.2022р. № 634, органи місцевого самоврядування можуть додатково приймати рішення з питань, визначених пунктом 1 цієї постанови, відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, а саме надавати пільги та звільняти від орендної плати орендарів комунального майна.
         У зв’язку з літніми канікулами у закладах освіти, суб’єктами господарювання  припинено надання послуг по здійсненню харчування учнів.
         Виходячи з вищенаведеного пропонується надати пільгу суб’єктам господарювання, які здійснюють харчування учнів на період канікул у розмірі 1 (одна) гривня в місяць.
 
 
Начальник відділу майнових
і земельних ресурсів                                                       Л.С.Процька

 

ДОДАТКИ

1 26-2 Про надання пільги з орендної плати.pdf Переглянути