ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Інна Мацьоха

Доповідач:

Інна Мацьоха

Галузь:

Праця та соціальний захист населення

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

03.05.2023

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 105
Про надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів (безоплатно) окремим категоріям осіб комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради»

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
___________ №_____
м. Володимир
 
Про надання соціальних послуг
за рахунок бюджетних коштів (безоплатно)
окремим категоріям осіб
комунальною установою «Територіальний
центр соціального обслуговування
(надання соціальних послуг)
Володимирської міської ради»
 
 
Відповідно до статей 26,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 28 Закону України «Про соціальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 587 «Про організацію надання соціальних послуг», наказу Міністерства соціальної політики України від 23.06.2020 №429 «Про затвердження Класифікатора соціальних послуг», з метою забезпечення доступності соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапляння в такі обставини, міська рада


ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити перелік окремих категорій осіб звільнених від плати за надання соціальних послуг, згідно зазначених чинників:
-  особи похилого віку;
-  особи з інвалідністю (старше 18 років);
-  особи з частковою або повною втратою рухової активності, пам’яті;
- особи з невиліковними хворобами, хворобами, що потребують тривалого лікування (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці);
 - особи з психічними та поведінковими розладами, поведінка та стан яких не становить загрози суспільству;
- особи, які перебувають у складних життєвих обставинах у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, шкодою, завданою стихійним лихом, катастрофою, бойовими діями, терористичним актом, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю), малозабезпеченістю;
-  учасники антитерористичної операції та особи, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та/або іншої країни проти України, бойових діях та збройних конфліктах, та члени їх сімей;
- особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;
- внутрішньо переміщені особи.
2. Затвердити перелік соціальних послуг що надаються комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради», за рахунок бюджетних коштів (безоплатно):
- соціальна адаптація;HYPERLINK "http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP151093.html"
- соціальна інтеграція та реінтеграція;
- екстрене (кризове втручання);
- представництво інтересів;
- посередництво;
- медіація;
- соціальна профілактика;
- консультування;
- інформування;
- транспортні послуги;
- натуральна допомога, а саме заходи без визначеної періодичності: надання продуктів харчування, предметів і засобів особистої гігієни, санітарно-гігієнічних засобів та засобів догляду, одягу, взуття та інших предметів першої необхідності.
3. Надати за рахунок бюджетних коштів (безоплатно) соціальну послугу натуральна допомога для осіб, які обслуговуються у структурному підрозділі стаціонарного догляду для постійного проживання комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради».
4. Надати за рахунок бюджетних коштів (безоплатно) соціальну послугу натуральна допомога особам, які отримують послугу догляд вдома за рахунок бюджетних коштів (безоплатно).
5. Організацію та виконання цього рішення покласти на директора комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради».
6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань охорони здоров’я, екології та соціального захисту населення.                                                                 
        
 
 
Міський  голова                                                                                    Ігор ПАЛЬОНКА
Інна Мацьоха (03342)24783
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проєкту рішення сесії Володимирської міської ради VIII скликання
Про надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів (безоплатно)
окремим категоріям осіб комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради» на 2023 рік
 
1. Обгрунтування необхідності прийняття рішення.
        Необхідність прийняття даного рішення зумовлена забезпеченням доступності соціальних послуг особам які обслуговуються комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради».
 
2. Потреба і мета прийняття рішення.
       Забезпечення надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів (безоплатно) особам похилого віку, особам з інвалідністю, особам з частковою або повною втратою рухової активності (пам’яті), особам з невиліковними хворобами, хворобами, що потребують тривалого лікування, особам з психічними та поведінковими розладами, поведінка та стан яких не становить загрози суспільству, особам, які перебувають у складних життєвих обставинах у зв’язку з безробіттям, а також іншим категоріям осіб, котрі потребують надання соціальних послуг.      
Відповідно до статті 28 Закону України «Про соціальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 587 «Про організацію надання соціальних послуг».
 
3. Прогнозовані наслідки прийняття рішення.
        Прийняття даного рішення посприяє поліпшенню соціального захисту населення громади, а також  забезпечить безоплатне надання соціальних  послуг громадянам які обслуговуються комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради».
 
 
 
Директор територіального центру                                                Інна МАЦЬОХА
 

ДОДАТКИ

1 25-105 Проек трішення.pdf Переглянути