ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 104

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
___________ №_____
м. Володимир
 
Про затвердження Положення
про порядок та умови надання
платних соціальних послуг,
розрахунок тарифів і тарифи  
на платні соціальні послуги на 2023 рік
комунальної установи «Територіальний
центр соціального обслуговування
(надання соціальних послуг)
Володимирської міської ради»
 
 
Відповідно до статей 25,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», закону України «Про соціальні послуги», постанов Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 №428 «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на соціальні послуги», від 01.06.2020 №429 «Про затвердження Порядку установлення диференційованої плати за надання соціальних послуг», наказів Міністерства соціальної політики України від 23.06.2020 №429 «Про затвердження Класифікатора соціальних послуг», від 07.12.2015 №1186 «Про затвердження Методичних рекомендацій розрахунку вартості соціальних послуг», від 17.05.2022 № 150 «Про затвердження Методики обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї для надання соціальних послуг» з метою установлення тарифів з надання платних соціальних послуг комунальною установою «Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради», міська рада

ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Положення про порядок та умови надання платних соціальних послуг комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради» (Додаток 1).
          2. Затвердити розрахунок тарифів надання  соціальних послуг, що надаються комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  Володимирської міської ради» на 2023 рік (Додаток 2).
3. Затвердити та ввести в дію тарифи на платні соціальні послуги, що надаються комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради» на 2023 рік (Додаток 3).
4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань охорони здоров’я, екології та соціального захисту населення.                                                                 
         
 
 
Міський  голова                                                                                    Ігор ПАЛЬОНКА
Інна Мацьоха (03342)24783
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проєкту рішення сесії Володимирської міської ради VIII скликання
Про затвердження Положення про порядок та умови надання платних соціальних послуг
розрахунок та тарифи на 2023 рік на платні соціальні послуги комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради» на 2023 рік
 
1. Обгрунтування необхідності прийняття рішення.
        Необхідність прийняття даного рішення зумовлена врегулюванням тарифів на соціальні послуги комунальної установи «Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради».
 
2. Потреба і мета прийняття рішення.
       Забезпечення надання якісних платних соціальних послуг особам похилого віку, особам з інвалідністю, особам з частковою або повною втратою рухової активності (пам’яті), особам з невиліковними хворобами, хворобами, що потребують тривалого лікування, особам з психічними та поведінковими розладами, поведінка та стан яких не становить загрози суспільству, особам, які перебувають у складних життєвих обставинах у зв’язку з безробіттям а також іншим категоріям осіб, котрі потребують надання соціальних послуг.      
Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 №428 «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на соціальні послуги», від 01.06.2020 №429 «Про затвердження Порядку установлення диференційованої плати за надання соціальних послуг», наказів Міністерства соціальної політики України від 26.06.2020 №429 «Про затвердження Класифікатора соціальних послуг», від 07.12.2015 №1186 «Про затвердження Методичних рекомендацій розрахунку вартості соціальних послуг», з метою установлення тарифів з надання платних соціальних послуг.
 
 
3. Прогнозовані наслідки прийняття рішення.
        Прийняття даного рішення дозволить забезпечити стабільну діяльність та надання платних соціальних послуг громадянам які обслуговуються   комунально установою «Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимирської міської ради».
 
 
 
Директор територіального центру                                                Інна МАЦЬОХА