ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Виваль Оксана Сергіївна

Доповідач:

Оксана Виваль

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

03.05.2023

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 89
Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Володимир-Волинської міської територіальної громади

09.05.2023 внесено зміни у положення після комісії з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва


ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ

 
_________________ №______
м. Володимир
 
Про затвердження Положення
про громадський бюджет (бюджет участі)
Володимир-Волинської міської
територіальної громади
 
Відповідно до протоколу засідання Координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі) Володимир-Волинської міської територіальної громади № 1 від 12.04.2023, з метою удосконалення діалогу між владою і громадою, активізації та залучення місцевих ініціатив жителів громади до участі в бюджетному процесі,  керуючись ст. ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Затвердити Положення про громадський бюджет (бюджет участі)  Володимир-Волинської міської територіальної громади (додається).
  2. Затвердити загальний обсяг видатків на рік, що планується спрямовувати на реалізацію проєктів бюджету участі, в розмірі 3 000 000,00 грн (три мільйони гривень 00 копійок). Обсяг цих коштів може бути зменшений або перерозподілений при умові забезпеченості коштами на реалізацію всіх проєктів-переможців громадського бюджету (бюджету участі).
  3. Вважати таким, що втратило чинність, рішення Володимир-Волинської міської ради від 23.06.2017 № 18/9 «Про громадський бюджет (бюджет участі) Володимир-Волинської міської територіальної громади» зі змінами та доповненнями.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
 
Міський голова                                                                   Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Виваль 0800333262
Пояснювальна записка
до проєкту рішення міської ради
“Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Володимир-Волинської міської територіальної громади”
 
             Рішенням Володимир-Волинської міської ради від 23.06.2017 № 18/9 “Про громадський бюджет (бюджет участі) Володимир-Волинської міської територіальної громади" зі змінами та доповненнями було затверджено Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Володимир-Волинської міської територіальної громади (далі - Положення), в якому визначена процедура підготовки, подачі, аналізу проєктів громадського бюджету та механізм голосування за них, промоційно-інформаційної кампанії, визначення переможців тощо.
             За 5 років проведення бюджету участі реалізовано 25 громадських проєктів на суму 3,45 млн грн. Завдяки функціонуванню даного інструменту електронної демократії, в громаді встановили єдиний в Україні парк скульптур-топіарів «Легенди Володимира», велопарковку біля парку «Слов’янський», спортивні та дитячі майданчики, ростові фігури на пішохідних переходах, парковки та лавки в парках, обладнали кабінет ЛФК, зняли промо-ролик про місто Володимир та реалізували багато інших чудових громадських ідей та ініціатив.
           З метою вивчення практики інших міст України, в яких запроваджено громадський бюджет, було проаналізовано Положення про громадський бюджет 12 міст України (Львів, Луцьк, Рівне, Тернопіль, Івано-Франківськ, Миргород, Вінниця, Чернівці, Київ, Дрогобич, Ужгород, Суми).
           Враховуючи, що відповідно до пп. 9 п. 3.1 розділу III Положення про Координаційну раду з питань громадського бюджету (бюджету участі) Володимир-Волинської міської територіальної громади, зміни до процедури громадського бюджету вносяться за узгодженням з Координаційної радою, 12 квітня 2023 року відбулось таке засідання, на якому обговорено всі подані пропозиції щодо нового Положення.
           Членами Координаційної ради було проаналізовано усі подані пропозиції та за результатами голосування прийнято рішення погодити Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Володимир-Волинської міської територіальної громади в новій редакції.
          
 
 
В. о. начальника відділу економічного
розвитку, проєктної діяльності  та інвестицій               Оксана ВИВАЛЬ
 

ДОДАТКИ

1 25-89 Проект Рішення1.pdf Переглянути
2 25-89 Проект Рішення після 09.05.pdf Переглянути