ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 85

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

_______№____
м. Володимир
 
Про внесення змін та доповнень
до рішення міської ради від 26.11.2021
№11/15 «Про Програму сприяння розвитку
малого і середнього підприємництва
Володимир-Волинської міської територіальної
громади на 2022-2024 роки»
 
З метою мотиваційно-просвітницької підтримки та розвитку підприємництва, створення сприятливого бізнес-клімату у громаді, враховуючи Закон України «Про розвиток та державну підтримку малого та середнього підприємництва в Україні», враховуючи рішення міської ради від 03.03.2023 №21/25, керуючись п.22 ч.1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни та доповнення до рішення міської ради від 26.11.2021 №11/15 «Про Програму сприяння розвитку малого і середнього підприємництва Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2022-2024 роки» зі змінами та доповненнями:
1.1. У пункті 1 даного рішення цифру «2728,6 тис.грн» замінити на «5728,6 тис.грн» та цифру «2248,6 тис.грн» замінити на «5248,6 тис.грн»;
1.2. Розділ ІІІ «Здійснення ресурсного та інформаційного забезпечення, сприяння виставково-ярмарковій діяльності» частини 5 «Заходи програми» доповнити пунктом 10 «Проведення бізнес-форуму»:
Пріоритетні завдання Зміст заходу Термін виконання Виконавці Джерела фінансування Вартість
тис. грн.
Розділ ІІІ. Здійснення ресурсного та інформаційного забезпечення, сприяння виставково-ярмарковій діяльності
10.Проведення бізнес-форуму Захід для підтримки та розвитку підприємницького потенціалу мешканців громади, діючих та майбутніх підприємців, з метою навчальних, мотиваційних лекцій та спілкування з лідерами галузі щодо масштабування бізнесу, пошуку джерел фінансової підтримки тощо. 2023 ФПП «Бізнес-Центр», відділ економічного  розвитку, проєктної діяльності та інвестицій Кошти місцевого бюджету 40,0
 
  1.  пункт 1 «Забезпечення функціонування інфраструктури підтримки малого і середнього підприємництва» Розділу ІV «Розвиток інфраструктури підтримки підприємництва» викласти в наступній редакції:
Пріоритетні завдання Зміст заходу Термін виконання Виконавці Джерела фінансування Вартість
тис. грн.
Розділ ІV. Розвиток інфраструктури підтримки підприємництва
1.Забезпечення функціонування інфраструктури підтримки малого і середнього підприємництва 1.Забезпечити фінансування діяльності Фонду підтримки підприємництва «Бізнес-Центр».
2. Продовжувати роботу щодо надання інформаційно-консультаційних послуг суб’єктам малого підприємництва, надавати допомогу СПД в оформленні звітів.
3. Розширити перелік послуг.
2022-2024 роки ФПП «Бізнес-Центр» Кошти місцевого бюджету 2022 р. –  561,2
 
2023 р. –  561,6
 
2024 р. –  652,7
 
  1. Відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення виконавчого комітету міської ради (Куран Н.М.) проводити видатки згідно Програми з урахуванням внесених змін.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань торгівлі, послуг, розвитку підприємництва та інвестицій.
 
 
Міський голова                                                                  Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Виваль 0800333262
Пояснювальна записка
до проекту рішення міської ради «Про внесення змін та доповнень до Програми сприяння розвитку малого і середнього підприємництва Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням міської ради від 26.11.2021 року №11/15»
 
В будь-яких умовах життя та здійснення професійної діяльності розвиток є запорукою конкурентоспроможності та можливістю набуття необхідної бази знань і навичок, що забезпечують адаптацію до кризових ситуацій. Повномасштабне вторгнення для підприємців, крім загрози життю, принесло і загрозу закриття бізнесів через ряд економічних факторів, а продовження діяльності потребувало неабиякого підприємницького хисту. В даний час постала необхідність до обміну досвідом між суб’єктами господарювання приватної форми власності різного масштабу та налагодження діалогового майданчика з представниками влади, аби віднайти ті форми підтримки, що є актуальними для кожного з них.
З метою мотиваційно-просвітницької підтримки та розвитку підприємництва регіону та країни вцілому, створення сприятливого бізнес-клімату у громаді пропонується внести зміни до діючої «Програми сприяння розвитку малого і середнього підприємництва на 2022-2024 роки».
Проєктом рішення передбачається внести зміни у частину 5 «Заходи Програми» до Заходів «Програми сприяння розвитку малого і середнього підприємництва на 2022-2024 роки» шляхом доповнення новим заходом «Проведення бізнес-форуму». Задля його проведення пропонується перерозподіл коштів в межах фінансування на утримання ФПП «Бізнес-Центр» у суму 40,0 тис. грн, у зв'язку з цим вносяться зміни у пункт «Забезпечення функціонування інфраструктури підтримки малого і середнього підприємництва» Розділу ІV «Розвиток інфраструктури підтримки підприємництва».
Очікується, що реалізація даних заходів носитиме консультативно-дорадчий характер та стимулюватиме підприємців до активної роботи і взаємодії з органами влади.
Окрім того, з урахуванням прийнятого рішення міської ради від 03.03.2023 №21/25, цифри у пункті 1 рішення міської ради від 26.11.2021 року №11/15 «Про затвердження Програми сприяння розвитку малого і середнього підприємництва Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2022-2024 роки» пропонується замінити, збільшивши відповідно до передбаченого додаткового обсягу фінансування часткового відшкодування (компенсації) вартості придбаних джерел резервного живлення на суму 3000,0 тис.грн.
 
 
В.о. начальника відділу
економічного розвитку,
проєктної діяльності та інвестицій                                           Оксана ВИВАЛЬ