ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 118

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

 
______________ № __________
м. Володимир
 
Про вступ міської ради до Добровільного
об’єднання органів місцевого самоврядування –
Асоціації «Енергоефективні міста України»
 
З метою підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів, посилення енергетичної безпеки, покращення якості енергетичних послуг, захисту довкілля та забезпечення сталого розвитку громади, керуючись частиною другою статті 142 Конституції України, статтею 10 Європейської Хартії місцевого самоврядування, статтями 15 та 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Статутом Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціації «Енергоефективні міста України», Положенням про сплату вступних та членських внесків органами місцевого самоврядування у Асоціації «Енергоефективні міста України», затвердженим Загальними зборами Асоціації 13 червня 2016 року, міська рада
 
ВИРIШИЛА:
 
1. Вступити до Добровільного об'єднання органів місцевого самоврядування - Асоціації «Енергоефективні міста України».
2. Уповноважити міського голову представляти інтереси міської ради в Асоціації особисто або через призначених ним посадових осіб виконавчих органів ради, подати заяву про членство у Асоціації «Енергоефективні міста України», укласти з Асоціацією «Енергоефективні міста України» Угоду про сплату вступного та щорічних членських внесків.
3. Доручити виконавчому комітету Володимирської міської ради підготувати та надати управлінню бюджету та фінансів виконавчого комітету Володимирської міської ради (Субицька О.М.) бюджетний запит щодо виділення з бюджету громади коштів на 2023 рік для сплати вступного внеску до Асоціації «Енергоефективні міста України» у сумі 8 000 (вісім тисяч) гривень та членського внеску до Асоціації «Енергоефективні міста України» у сумі 6 000 (шість тисяч) гривень.
 
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань власності та житлово – комунального господарства та постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
   
 
 Міський голова                                                                                   Ігор ПАЛЬОНКА
Ігор Возний 0800333262
Пояснювальна записка до проєкту рішення  «Про вступ міської ради до Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціації «Енергоефективні міста України»»
 
Дане рішення підготовлене з метою підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів, посилення енергетичної безпеки, покращення якості енергетичних послуг, захисту довкілля та забезпечення сталого розвитку громади, а також адаптувати виконавчі структури громади для вирішення завдань стратегічного та оперативного управління енергією на власній території, а саме:
- побудова системи міського енергоменеджменту;
- ефективне управління власними об’єктами споживання, транспортування та генерування енергії;
- регулювання, мотивування, стимулювання та інвестування енергетичних процесів у житловому, промисловому та комерційному секторах;
- зміну поведінки кінцевих споживачів енергії у громаді в бік енергоефективності.
Водночас, із липня 2009р. Асоціація є єдиною на сьогодні офіційною національною Структурою Підтримки Угоди мерів, що об’єднує понад 6200 муніципалітетів Європи, та надає українським містам - учасникам цієї загальноєвропейської ініціативи відповідну інформаційну та консультативну допомогу.
 
Начальник управління інфраструктури                                             Ігор ВОЗНИЙ