ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 32

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
            №
м. Володимир    
 
Про присвоєння відзнаки
Володимирської міської ради
«За заслуги перед містом»
Карлу-Ернсту Мюллеру
 
Розглянувши лист начальника відділу міжнародної діяльності та туризму виконавчого комітету Володимирської міської ради від 05.12.2022 №60,  відповідно до Положення про відзнаку Володимирської міської ради «За заслуги перед містом», затвердженого рішенням міської ради від 02.12.2022р. №  19/85,  керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРIШИЛА:
 
1. Нагородити  відзнакою Володимирської міської ради «За заслуги перед містом» за значний вагомий особистий внесок у розвиток міста та громади, проявлену активну громадську та благодійну діяльність громадянина Федеративної Республіки Німеччина Карла-Ернста Мюллера.
 
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.
 
 
 
Міський голова                                                                        Ігор ПАЛЬОНКА
Катерина Підгурець 0800333262
ХАРАКТЕРИСТИКА
Карл-Ернст Мюллер народився 12 лютого 1947 року в Глаубіці (Саксонія) в родині протестантського пастора. Освіта: вища, енергетик, будівництво електростанцій. Працював на будівництві електростанцій, пізніше інженером-енергетиком у фармацевтичній промисловості. З 1990-2005 р. – керівник служби громадського порядку в місті Цвікау. З 2005 року на пенсії. Був депутатом міської ради м. Цвікау протягом 2-х скликань з 2009 по 2019 роки.
Перший візит в Україну пан Мюллер здійснив у 2005 році, коли знайшов захоронення у с. Ласків свого загиблого у ІІ Світовій війні дядька. Після того періодично приїздив з допомогою для громади. За його сприяння в школі с. Ласків були повністю замінені вікна та система опалення, встановлений дитячий майданчик. В приміщенні сільської ради були облаштовані ФАП та бібліотека, закуплений проектор. В клубі с. Вощатин був зроблений ремонт, замінені вікна, і також закуплений проектор.
За його ініціативи і клопотання, у 2013 році, було започатковане партнерство між містами Володимир та Цвікау. З 2005 року пан Мюллер здійснив пів сотні поїздок до Володимир-Волинської громади, та ніколи не приїжджає з порожніми руками. У 2013 році, у Цвікау, Карл-Ернст Мюллер створив ГО «Партнерство для України», яка вже майже 10 років займається благодійною допомогою для України.
За час повномасштабної війни росії проти України пан Мюллер здійснив 5 подорожей в Україну. З його допомогою були облаштовані місця проживання вимушених переселенців, а саме закуплено побутову техніку (холодильники, мікрохвильові печі, праски), продуктові набори, ігри для облаштування дитячих кімнат. Карл-Ернст Мюллер багато допомагає також фінансово, коштами на закупівлю автомобілів для ЗСУ та для потреб вимушених переселенців. Серед допомоги, яку привозив благодійник є також медикаменти, теплий одяг, засоби гігієни, рації для військових, генератори, захисне взуття для військових, подарунки для дітей-переселенців та дітей соціально вразливих категорій (ігри, солодощі, шкільне приладдя), інвалідні візки для осіб з інвалідністю, тощо.
З допомогою Карла-Ернста Мюллера пожежна частина міста Володимира та Володимирського району отримали автомобіль Skoda Fabia, також військова частина м. Володимира отримали автомобіль Mercedes-Benz Sprinter.
Також благодійник допомагає діткам з інвалідністю нашої громади, це Богдан Мацьоха з с. Ласків, Єгор Бучковський з м. Володимир, і багатьом іншим жителям громади з якими підтримує контакт.
Карл-Ернст Мюллер заслуговує відзнаку Володимирської міської ради  «За заслуги перед містом», адже щиро вболіває і всіляко допомагає Володимир-Волинській міській територіальній громаді та її мешканцям.  
 
Начальник відділу
міжнародної діяльності та туризму                                                  Катерина ПІДГУРЕЦЬ         
Пояснювальна записка
до проекту рішення міської ради «Про присвоєння відзнаки
Володимирської міської ради «За заслуги перед містом»
Карлу-Ернсту Мюллеру»
 
Карл-Ернст Мюллер, благодійник, голова ГО «Партнерство для України», ініціатор партнерства міст Володимир та Цвікау (Німеччина).
Пан Мюллер частий гість нашої громади. Його візити завжди з подарунками і благодійною допомогою. За час повномасштабної війни росії проти України пан Мюллер неодноразово відвідав нашу громаду. З його допомогою були облаштовані місця проживання вимушених переселенців, а саме закуплено побутову техніку (холодильники, мікрохвильові печі, праски), продуктові набори, ігри для облаштування дитячих кімнат. Карл-Ернст Мюллер багато допомагає також фінансово, коштами на закупівлю автомобілів для ЗСУ та для потреб вимушених переселенців. Серед допомоги, яку привозив благодійник є також медикаменти, теплий одяг, засоби гігієни, рації для військових, генератори, захисне взуття для військових, подарунки для дітей-переселенців та дітей соціально вразливих категорій (ігри, солодощі, шкільне приладдя), інвалідні візки для осіб з інвалідністю, тощо.
Карл-Ернст Мюллер заслуговує відзнаку Володимирської міської ради  «За заслуги перед містом», адже щиро вболіває і всіляко допомагає Володимир-Волинській міській територіальній громаді та її мешканцям.  
 
 
 
Начальник відділу
міжнародної діяльності та туризму
виконавчого комітету міської ради                           Катерина ПІДГУРЕЦЬ