ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Оксана Бігун

Доповідач:

Оксана Бігун

Галузь:

Освіта, наука

Статус:

Новий проект

Дата:

14.07.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ -
Про призупинення набору дітей до першого класу в гімназію імені Олександра Цинкаловського

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
   РІШЕННЯ

___________  № ______
м. Володимир
 
Про призупинення набору дітей
до першого класу в гімназію
імені Олександра Цинкаловського
 
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 711 від 24.06.2022 року «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти»          № 367 від 16.04.2018 року, рішення  виконавчого комітету «Про закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої та дошкільної освіти Володимир-Волинської міської територіальної громади» № 149 від 06.05.2022 року., листа МОН № 1/7322-22 від 30.06.2022 року «Про організацію 2022/2023 навчального року», керуючись ст. 32,  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  ст. 25 Закону України «Про освіту», ст. ст. 32, 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту», протоколу   від 21.06.2022 року № 3 робочої групи з питань реорганізації закладів загальної середньої освіти громади, протоколу  від 21.06.2022 року № 1 комісії «Про створення комісії щодо готовності та відновлення діяльності закладів освіти, культури, фізичної культури і спорту на період дії воєнного стану в Україні», враховуючи висновки  та рекомендації спільних постійних депутатських комісій  міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва  та з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, з метою збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу впродовж навчального року, міська рада
 
 
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Директору Володимир-Волинської гімназії імені Олександра Цинкаловського (Романюк О. С.)  зупинити набір дітей до першого класу з 2022 року, в зв’язку з подальшою реорганізацією закладу в профільний ліцей, відповідно до затвердженого Плану реорганізації та оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти міської територіальної громади на 2022-2027 роки.
2.     Управлінню з гуманітарних питань   виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради  (Бігун О. А.) здійснити перерозподіл між закладами загальної середньої освіти громади територію обслуговування, яка була закріплена за гімназією імені Олександра Цинкаловського, відповідно  до рішення виконавчого комітету Володимирської міської ради від 06.05.2022 року № 149  «Про закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої та дошкільної освіти Володимир-Волинської міської територіальної громади».
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва.
 
 
 
Міський голова                                                                           Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Бігун 23628   
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення Володимирської  міської  ради
«Про призупинення набору дітей до першого класу
в гімназію імені Олександра Цинкаловського
 
 
Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», керуючись ст. ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», для започаткування та провадження освітньої діяльності комунального профільного ліцею на базі гімназії імені Олександра Цинкаловського у 2027 році засновник має забезпечити відповідність такого закладу освіти вимогам, що визначені цим Законом, положенням про ліцей та або ліцензійними умовами, у тому числі щодо
функціонування ліцею як окремої юридичної особи, інституційно та фізично відокремленої від початкової школи й гімназії. Також, враховуючи протокол   від 21.06.2022 року № 3 робочої групи з питань реорганізації закладів загальної середньої освіти громади, протоколу  від 21.06.2022 року № 1 комісії «Про створення комісії щодо готовності та відновлення діяльності закладів освіти, культури, фізичної культури і спорту на період дії воєнного стану в Україні», висновки та рекомендації спільних постійних депутатських комісій  міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва  та з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, з метою збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу впродовж навчального року розпочинати процес реорганізації потрібно вчасно, задля того, щоб у 2027 році профільний ліцей зафункціонував ліцеєм у відповідності до Положення  та законодавства.
         Тому, згідно визначених  (змін) типів закладів загальної середньої освіти Володимир-Волинської міської територіальної громади та затвердження їх мережі та плану оптимізації мережі закладів освіти до             1 вересня 2022 року гімназія імені Олександра Цинкаловського з 2022 року не набирає дітей до перших класів.
 
 
 
Начальник управління                                                                     Оксана БІГУН
 

ДОДАТКИ

1 15-95 Проект рішення.pdf Переглянути