ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Оксана Субицька

Доповідач:

Субицька Оксана Мирославівна

Галузь:

Фінанси

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

11.07.2022

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3
Про внесення змін до рішення міської ради від 26.02.2019р № 31/41 «Про встановлення на території міста Володимира-Волинського туристичного збору»

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ
 
РІШЕННЯ
___________    №______
м.Володимир                   
 
Про внесення змін до рішення міської ради
від 26.02.2019р № 31/41 «Про встановлення
на території міста Володимира-Волинського
туристичного збору»
 
 
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року 708-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Волинської області», керуючись статтею 19¹ та 41 Податкового кодексу України, пунктом 24 частини першої статті 26 та статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення міської ради від 26.02.2019 р № 31/41 «Про встановлення на території міста Володимира-Волинського туристичного збору», а саме:
1.1. Слова «міста Володимира-Волинського» замінити скрізь по тексту рішення словами «Володимир-Волинської міської територіальної громади».
1.2. п.6 рішення викласти у новій редакції: «Адміністрування та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати цього податку здійснює ГУ ДПС у Волинській області».
1.3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
Міський голова                                                     Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Субицька 38550
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Володимирської міської ради Про внесення змін до рішення міської ради від 26.02.2019 р № 31/41 «Про встановлення на території міста Володимира-Волинського туристичного збору»
 
У зв’язку із створенням Володимир-Волинської міської територіальної громади відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року 708-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Волинської області» необхідно до діючого рішення міської ради внести зміни в частині назви, замінивши слова «міста Володимира-Волинського» словами «Володимир-Волинської міської територіальної громади».
Крім того, враховуючи зауваження Антимонопольного комітету та вимог Податкового кодексу України необхідно внести зміни до п.6. рішення, враховуючи те, що міська рада не може зобов’язувати контролюючий орган, яким є ГУ ДПС у Волинській області адмініструвати та контролювати своєчасність, достовірність, повноту нарахування та сплати податку, так як це належить до функцій контролюючих органів відповідно до статті 19-1 ПКУ.
 
 
Начальник                                                                             Оксана СУБИЦЬКА
 
ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ
до проєкту рішення міської ради Про внесення змін до рішення міської ради від 26.02.2019р № 31/41 «Про встановлення
на території міста Володимира-Волинського туристичного збору»
Чинна редакція Запропонована редакція
1. Встановити на території міста Володимира - Волинського туристичний збір. 1. Встановити на території Володимир-Волинської міської територіальної громади туристичний збір.
6. Володимир-Волинській ДПІ Володимир-Волинського управління Головного Управління ДФС у Волинській області (Демосюк С.О.) забезпечити адміністрування та  контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати  цього податку. 6. Адміністрування та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати цього податку здійснює ГУ ДПС у Волинській області
Начальник управління бюджету та фінансів виконавчого комітету Володимирської міської ради Оксана СУБИЦЬКА

ДОДАТКИ

1 15-3 Проект рішення.pdf Переглянути
2 15-3 Таблиця.pdf Переглянути