ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Ірина Лошенюк

Доповідач:

Ірина Лошенюк

Галузь:

Державне управління і кадрова політика

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

18.05.2022

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 36
Про перейменування Володимир-Волинської міської ради

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
 

РІШЕННЯ

 
______________. № ________
м. Володимир
Про перейменування
Володимир-Волинської міської ради
 
Згідно ст.ст. 140, 146 Конституції України, з метою виконання постанови Верховної Ради України «Про перейменування міста Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області» від 15.12.2021 № 1959-IX, ст.ст. 9, 16, 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», відповідно до пп. 20 п. 6-1 розділу «Прикінцеві та перехідні положення», викладеному у редакції Закону від 17.11.2020 № 1009-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», наказом Міністерства юстиції України «Про затвердження Вимог до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки» від 05.03.2012 №368/5, керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Володимир-Волинська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Перейменувати:
1.1. «Володимир-Волинську міську раду» (код ЄДРПОУ 35387610) у «Володимирську міську раду»;
1.2. «Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради» (код ЄДРПОУ 04051282)  у «Виконавчий комітет Володимирської міської ради».
2. Визначити місцезнаходження Володимирської  міської ради та її виконавчого комітету: вулиця Данила Галицького, 5, м. Володимир, Волинська обл., Україна.
3. Міському голові  І.А. Пальонці в установленому законодавством порядку забезпечити державну реєстрацію внесення змін до відомостей про юридичну особу, згідно  п. 1 цього рішення.
4. Внести зміни до рішень Володимир-Волинської міської ради від 09.12.2020р. №1/11 «Про затвердження Положення про постійні комісії міської ради восьмого скликання», від 09.12.2020р. №1/12 «Про постійні комісії міської ради восьмого скликання»,  від 26.01.2021р. №4/6 «Про затвердження структури апарату ради та виконавчих органів Володимир-Волинської міської ради», від 09.12.2020р. №1/10 «Про затвердження Регламенту Володимир-Волинської міської ради восьмого скликання» (з врахуванням змін та доповнень), а саме в тексті рішень та додатків до них слова «Володимир-Волинський» в усіх відмінках читати «Володимир» у відповідних відмінках,  «Володимир-Волинська міська рада» замінити на назву «Володимирська міська рада».
 5. Секретарю міської ради Юхимюку І.М. забезпечити внесення змін до Статуту територіальної громади міста Володимир-Волинський та розпорядчих документів міської ради, що стосується символіки у зв’язку з перейменуванням міста.
 6. Встановити, що всі рішення міської ради, її виконавчого комітету, розпорядження міського голови та документи, в яких зазначено назву «Володимир-Волинський», «Володимир-Волинська міська рада», «Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради» у відповідних відмінках та до набрання чинності цим рішенням залишаються чинними та застосовуються всіма виконавчими органами міської ради, при  цьому при прийнятті нових рішень та документів використовуються нові назви «Володимир», «Володимирська міська рада» та «Виконавчий комітет Володимирської міської ради».
7. Виконавчим органам Володимир-Волинської міської ради привести положення про відділи та управління міської ради у відповідність до цього рішення та внести їх на розгляд міської ради.
8. Керівникам виконавчих органів міської ради, що мають статус юридичної особи, керівникам комунальних підприємств, установ, закладів, засновником яких є міська рада чи її виконавчий комітет, забезпечити в установленому законодавством порядку  державну реєстрацію внесення змін до відомостей про юридичну особу, згідно  п. 1 цього рішення.
9. Рекомендувати підприємствам, закладам, установам, організаціям всіх форм власності, фізичним особам – підприємцям, які зареєстровані та вчиняють свою діяльність на території міста Володимир,  привести  у відповідність, у зв’язку із перейменуванням міста, власних документів, вивісок, печаток тощо, в установленому законодавством порядку.
10. Визначити, що пункти 1, 2, 8 цього рішення набувають чинності з дня  державної реєстрації внесення змін до відомостей про юридичну особу, згідно  п. 1 цього рішення.
11. Прийняти, що всі рішення Володимир-Волинської міської ради, Виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, організаційно-розпорядчі та інші документи виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, закладів, установ, організацій які містять попередню назву міста, міської ради чи її виконавчого комітету залишаються чинними та застосовуються всіма фізичними особами, закладами, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності та підпорядкування.
 12. Організаційно-виконавчому відділу виконавчого комітету міської ради здійснити заходи щодо оновлення офіційного сайту міської ради, пов’язані з перейменуванням міста, міської ради та її виконавчих органів, розмістити дане рішення на офіційному сайті міської ради та повідомити засоби масової інформації про прийняте рішення.
13. Керівникам виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та закладів міської ради забезпечити виготовлення нових печаток, штампів і вивісок на заміну існуючих та повідомити про виконання заходів, передбачених пунктами  1-3, 5, 7, 8, 12 цього рішення.
14. Згідно зі ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» це рішення набирає чинності з дня його оприлюднення на офіційному сайті міської ради.
15. Контроль  за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради.
 
 
 
Міський голова                                                                      Ігор ПАЛЬОНКА
Ірина Лошенюк 0800333262
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
 
З метою виконання постанови Верховної Ради України «Про перейменування міста Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області» від 15.12.2021 № 1959-IX, відповідно до ст.ст. 140, 146 Конституції України ст.ст. 9, 16, 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», відповідно до пп. 20 п. 6-1 розділу «Прикінцеві та перехідні положення», викладеному у редакції Закону від 17.11.2020 № 1009-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», наказом Міністерства юстиції України «Про затвердження Вимог до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки» від 05.03.2012 №368/5 прошу Вас винести проект рішення  «Про перейменування Володимир-Волинської міської ради»  на розгляд сесії міської ради.
 
Керуючий справами виконавчого комітету
міської  ради                                                                   Ірина Лошенюк

 

ДОДАТКИ

1 14-36 Проект Рішення.pdf Переглянути