ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Насіба МІРЗОЄВА

Доповідач:

Насіба МІРЗОЄВА

Галузь:

Державне управління і кадрова політика

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

07.02.2022

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 214
Про ліквідацію відділу охорони здоров’я  та медичного забезпечення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
                       №
м. Володимир-Волинський         
   
Про ліквідацію відділу
охорони здоров’я  та медичного
забезпечення виконавчого комітету
Володимир-Волинської міської ради
 
 З метою оптимізації роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Володимир-Волинської міської ради, раціонального використання матеріальних, фінансових ресурсів, відповідно до статей 104, 105, 110,111 Цивільного кодексу України, статті 59 Господарського кодексу України,  Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», враховуючи службову записку начальника відділу бюджету та фінансів виконавчого комітету міської ради від 02.02.2022 року, враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій міської ради, керуючись п. 1 ч. 1 ст. 40, Кодексу законів про працю України, ст.ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Припинити, шляхом ліквідації, діяльність відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення  виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради (ЄДРПОУ 42721020), місцезнаходження: 44700, м. Володимир-Волинський, вул. Павлова, 20.
      2. Утворити Комісію з ліквідації юридичної особи - відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення  виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради та затвердити її склад згідно з додатком 1.
        3. Визначити місцезнаходження комісії з ліквідації відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради за адресою: 44700, м. Володимир-Волинський, вул. Павлова, 20.
        4. Встановити, що з моменту утворення ліквідаційної комісії до неї переходять усі повноваження, щодо управління відділом охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради.
        5.  Комісії з ліквідації юридичної особи – відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення  виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради:
- в установленому законом порядку повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію, про прийняття рішення щодо ліквідації юридичної особи подати необхідні документи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідних записів;
- забезпечити інвентаризацію документів, що сформовані під час діяльності відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення  виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради станом на день прийняття цього рішення у порядку, передбаченому законодавством;
- здійснити повну інвентаризацію основних засобів, нематеріальних активів, запасів, грошових коштів та розрахунків у відповідному виконавчому органі ради з перевіркою їх фактичної наявності та документального підтвердження;
- провести необхідні дії щодо закриття відповідних рахунків в банках, органах Державного казначейства України, отримання довідки про відсутність заборгованості відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради та інших дій, необхідних для припинення діяльності органу місцевого самоврядування. 
- забезпечити передачу документів, які підлягають тривалому зберіганню, до відповідної архівної установи в порядку, визначеному законодавством України;  
- забезпечити офіційне оприлюднення повідомлення про рішення, щодо припинення діяльності відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради. 
         - підготувати ліквідаційний баланс для подання його на затвердження до Володимир-Волинської міської ради.
        -  встановити строк для пред’явлення  вимог кредиторів – не менше двох місяців з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.
         - вчинити інші дії, передбачені законодавством, пов’язані з ліквідацією відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради.
         5.  Начальнику відділу  з питань кадрової роботи виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради  ( Мірзоєвій Н.А.):
        - провести необхідну роботу, пов’язану з попередженням працівників про наступне вивільнення у зв’язку із припиненням діяльності юридичної особи згідно вимог чинного законодавства.  
  1. Майно, яке знаходиться на балансі відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, передати у встановленому законодавством порядку.
        7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.
 
 
Міський голова                                                                    Ігор ПАЛЬОНКА
Насіба Мірзоєва 0800333262
 
 
 
Пояснювальна записка до проєкту рішення міської ради
 «Про ліквідацію відділу охорони здоров’я  та медичного
забезпечення виконавчого комітету
Володимир-Волинської міської ради»
 
Проєкт рішення розроблено з метою оптимізації роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Володимир-Волинської міської ради, раціонального використання матеріальних, фінансових ресурсів та ефективності служби в органах місцевого самоврядування, розглянувши пропозиції начальника відділу бюджету та фінансів, враховуючи той факт, що повноваження в частині надання населенню медичної допомоги та фінансування відповідних послуг здійснює НСЗУ, кількість підпорядкованих бюджетних установ та комунальних підприємств в управлінні соціальної політики та відділі охорони здоров’я та медичного забезпечення є малочисельною, а з місцевого бюджету для комунальних підприємств охорони здоров’я виділяються кошти як на утримання приміщень так і на видатки соціального захисту населенню (надання окремим категоріям громадян спецхарчуваня, медикаментів, засобів захисту, тощо), що призводить до виконання подвійних функцій в частині соціального захисту населення.
   Тому,   з метою раціонального використання коштів місцевого бюджету прошу розглянути питання  доцільності функціонування та фінансування з місцевого бюджет – відділу здоров’я та медичного забезпечення,  прошу Вас винести проєкт рішення «Про ліквідацію відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Володимир-Волинської міської  ради» на розгляд сесії міської ради.
 
 
 
Начальник відділу з
питань кадрової роботи                                                Насіба МІРЗОЄВА
 

ДОДАТКИ

1 13-214 Проект рішення.pdf Переглянути
2 13-214 Додаток.pdf Переглянути