ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 82

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
 

РІШЕННЯ

 
______________  № ______
м. Володимир-Волинський
 
Про    присвоєння     звання
«Почесний       громадянин
міста Володимира-Волинського»
Наталії Грабарчук
 
Розглянувши звернення депутата Жуйводи О.М. від 02.12.2021, відповідно до Положення про Почесного громадянина  міста Володимира-Волинського, затвердженого рішенням міської ради від 25.07.2006р. №  6/18,  керуючись ст. 25 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Присвоїти звання «Почесний громадянин міста Володимира-Волинського» за визначні заслуги перед територіальною громадою, активну громадянсько-політичну та краєзнавчо-дослідницьку роботу Грабарчук Наталії Назарівні.
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.
 
 
 
Міський голова                                                                         Ігор ПАЛЬОНКА
Наталія Лазар 0800333262
Пояснювальна записка до проєктурішення
«Проприсвоєння     звання  «Почесний       громадянин
міста Володимира-Волинського» Наталії Грабарчук»
 
Проєкт рішення підготовлено відповідно до Положення про Почесного громадянина  міста Володимира-Волинського, затвердженого рішенням міської ради від 25.07.2006р. №  6/18, враховуючи звернення депутата Жуйводи О.М. від 02.12.2021.
НаталіяНазарівнаГрабарчукнародилася у Володимирі-Волинському 12 травня 1933 року.Батько – НазарійГрабарчук – родом з села ХмелівкаВолодимир-Волинського району. У 40-х рокахХХ ст. НазарійВасильовичбув секретарем міськоїуправи у Володимирі, допомагавбагатьом людям. Проте, з приходом радянськоївлади став жертвою політичнихрепресій, покараннявідбував на важкійроботі.Її мама – ОленаМиколаївнаЦинкаловськабуларідною сестрою відомогоісторика Олександра Цинкаловського.
Чимало інформації про життя і діяльністьукраїнського історика, музеолога,археолога, етнографа, дослідника Волині, професора Олександра Цинкаловського сучасники дізналися саме від Наталії Назарівни. Та і її власні напрацювання є надзвичайно важливими для сучасної молоді, яка хоче вивчати історію рідного краю.
Наталія Грабарчук авторка численних наукових робіт, зокрема: «Воскреслі із забуття (Лодомирський цвинтар)», «І аз воздам (спогади)», «Олександр Цинкаловський – велич особистості», «Ритму старому Володимиру задавали інтелігентні міщани», «Доля володимирського дворянства у міжвоєнний та повоєнний час», «Місто Володимир в період з 1921 по 1939 роки», «Ніна Річинська»
Співавторка книг «Сім вечорів з Наталією Грабарчук-Цинкаловською» та «Час відкривати істину. Родовід Олександра Цинкаловського».
 
 
 
 
Начальник організаційно-виконавчого
відділу виконавчого комітету міської ради               Наталія ЛАЗАР