ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 182

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
м. Володимир-Волинський 
 
Про проголошення 2022 року
у Володимир-Волинській міській
територіальній громаді
Роком Української повстанської армії
 
У зв’язку з відзначенням у 2022 році 80-річчя від часу створення Української повстанської армії, беручи до уваги вагомий внесок УПА в український визвольний рух в добу Другої світової війни; керуючись статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»; враховуючи висновок і рекомендації  постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва,  депутатське звернення депутата міської ради Василець Н.В. від 22.10.2021року, міська рада
ВИРІШИЛА :
1. Проголосити 2022 рік на території Володимир-Волинської міської територіальної громади  Роком Української  повстанської армії.
 
2. Доручити управлінню з гуманітарних питань виконавчого комітету  Володимир-Волинської міської ради   (Бігун О.А.) до 15 грудня 2021 року розробити  план заходів із відзначення 80-річного ювілею від часу створення Української повстанської армії та внести відповідні зміни до Програми розвитку та підтримки галузі культури і мистецтва у Володимир-Волинській міській територіальній громаді на 2020-2022 роки (зі змінами та доповненнями).
 
3. Управлінню бюджету та фінансів виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради   (Субицька О.М.) передбачити в місцевому бюджеті видатки для реалізації вищезазначеної Програми, виходячи з реальної можливості бюджету.
 
 
 
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  постійну комісію міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва.
 
Міський голова                                                           Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Бігун 23628
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення міської ради «Про   проголошення 2022 року
у Володимир-Волинській міській територіальній громаді Роком Української Повстанської Армії»
 
 
З метою увічнення пам’яті про мужність і героїзм вояків Української Повстанської Армії, котра була єдиною військовою силою у роки Другої світової війни, яка визначала стратегічною метою боротьби створення незалежної Української держави, відновлення української державності, управлінням з гуманітарних питань виконавчого комітету міської ради підготовлено відповідний проєкт рішення Володимир-Волинської міської ради   «Про проголошення 2022 року у Володимир-Волинській міській територіальній громаді Роком Української Повстанської Армії»
 
Начальник управління                                                   Оксана БІГУН