ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Наталія Куран

Доповідач:

Наталія Куран

Галузь:

Економіка та інвестиції

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

10.11.2021

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 168
Про Програму розвитку агропромислового комплексу Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2022–2026 роки

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
                       №                                               
м. Володимир-Волинський
 
Про Програму розвитку агропромислового
комплексу Володимир-Волинської міської
територіальної громади на 2022–2026 роки
 
З метою сприяння розвитку агропромислового комплексу Володимир-Волинської міської  територіальної громади, подолання негативних явищ в окремих напрямках агропромислового комплексу та забезпечення стабільності його розвитку, відповідно до Законів України «Про державну підтримку сільського господарства України» та  «Про особисте селянське господарство», Державної стратегії регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2020 № 695, Стратегії розвитку Володимир-Волинської  міської територіальної громади  по 2027 рік, затвердженої рішенням міської ради  від 15.12.2016 р. № 12/7 з змінами та доповненнями, керуючись п. 22 ч.1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити «Програму розвитку агропромислового комплексу Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2022–2026 роки» (далі - Програма), що додається, з загальним обсягом фінансових ресурсів 793,0 тис. грн, в т.ч. кошти місцевого бюджету  400,2 тис.грн.
2. Відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення виконавчого комітету міської ради (Фейдак Л.О.) передбачати видатки на реалізацію цієї Програми, виходячи з реальної можливості бюджету.
3.  Управлінню бюджету та фінансів виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради (Субицькій О.М.) забезпечити фінансування Програми в межах бюджетних призначень на 2022-2026 роки.
4. Відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Куран Н.М.) включити дану Програму у додаток 2 «Перелік міських цільових програм»  Програми економічного, культурного та соціального розвитку Володимир-Волинської міської територіальної громади.
5. Відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Куран Н.М.) розробити Порядок надання  фінансової підтримки відповідно до заходів Програми. Порядок надання фінансової підтримки та склад комісії щодо надання фінансової підтримки затвердити рішенням виконавчого комітету міської ради.
6. Відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Куран Н.М.) забезпечити виконання завдань, передбачених Програмою та щоквартально до 10 числа місяця, що настає за звітним, інформувати управління  бюджету та фінансів виконавчого комітету міської ради про хід виконання Програми.
7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань торгівлі, послуг, розвитку підприємництва та інвестицій.
 
 
 
Міський голова                                                                                 Ігор ПАЛЬОНКА
Наталія Куран  0800333262
Пояснювальна записка до проєкту рішення
«Про Програму розвитку агропромислового комплексу Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2022–2026 роки»
 
Проєкт рішення розроблено  з метою сприяння розвитку агропромислового комплексу Володимир-Волинської міської  територіальної громади, подолання негативних явищ в окремих напрямках агропромислового комплексу та забезпечення стабільності його розвитку, відповідно до Законів України «Про державну підтримку сільського господарства України» та  «Про особисте селянське господарство», Державної стратегії регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2020 № 695, Стратегії розвитку Володимир-Волинської  міської територіальної громади  по 2027 рік.
Заходи Програми акцентовані на підтримку особистих селянських господарств та невеликих фермерських господарств,  адже фінансова підтримка агропромислового комплексу  із державного бюджету на даний час акцентується на  великотоварних сільськогосподарських підприємствах.  В той же час недостатня фінансова підтримка особистих селянських господарств  та невеликих фермерських господарств  стримує розвиток даної категорії сільгоспвиробників. Слід зазначити, що більшість  селян, завдяки веденню особистих селянських господарств, одержують основну частину сукупних доходів. 
Основними пріоритетними  напрямками  Програми є: 
-    підтримка розвитку садівництва та ягідництва;
-    сприяння розвитку тваринництва, бджільництва;
-  підтримка та сприяння розвитку особистих селянських господарств (родинних ферм);
-   підвищення рівня доходів  жителів громади.
 
 
Начальник відділу економічного
розвитку, проєктної діяльності
та інвестицій                                                                       Наталія КУРАН
 

ДОДАТКИ

1 168 Рішення та Програма.pdf Переглянути
2 168 Додаток АПК.pdf Переглянути