ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Анатолій Сурмик

Доповідач:

Анатолій Сурмик

Галузь:

Культура та мистецтво

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

10.11.2021

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 164
Про створення комунального закладу «Володимир-Волинська публічна бібліотека» та затвердження Статуту

після комісії з питань освіти, науки,
культури, туризму, молодіжної політики,
 спорту і міжнародного співробітництва 17.11.2021р


ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ
 
РІШЕННЯ
 
м. Володимир-Волинський
 
Про створення комунального закладу
«Володимир-Волинська публічна бібліотека»
та затвердження Статуту
 
 
З метою упорядкування  існуючої мережі закладів культури Володимир-Волинської міської територіальної громади, відповідно до Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Законів України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» «Про культуру», «Про бібліотеки і  бібліотечну справу», рішення Володимир-Волинської районної ради від 24 грудня 2020 року №2/17  «Про безоплатну передачу передачі із спільної комунальної власності територіальних громад Устилузької міської та сільських рад Володимир-Волинського району приміщення районної бібліотеки по вул. Коперника,3    м. Володимира-Волинського у комунальну власність Володимир-Волинської міської територіальної громади», рішення Володимир-Волинської міської ради від 24.12.2020 №2/32 «Про надання згоди на прийняття в комунальну власність Володимир-Волинської міської територіальної громади приміщення районної бібліотеки по  вул. Коперніка,3», керуючись ст. 25, п. 30 ч. 1 ст. 26, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Українi», мiська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Створити комунальний заклад «Володимир-Волинська публічна бібліотека» як юридичну особу публічного права за  адресою: 44700,м. Володимир-Волинський  вул. Коперніка, 3.
  2. Затвердити Статут комунального закладу «Володимир-Волинськапублічнабібліотека» (додається).
  3. Визначитиуповноваженим органом управліннякомунальним закладом «Володимир-Волинськапублічнабібліотека» управління з гуманітарнихпитаньвиконавчогокомітетуВолодимир-Волинськоїміськоїради (Бігун О.А.).
  4. Управлінню з гуманітарнихпитаньвиконавчогокомітетуВолодимир-Волинськоїміськоїради (Бігун.О.А.):
4.1. Здійснити всі необхідні організаційні  дії щодо державної реєстрації та функціонування  комунального закладу «Володимир-Волинська публічна бібліотека» згідно з чинним  законодавством.
4.2.  Включити до мережі розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету комунальний заклад «Володимир-Волинська публічна бібліотека».
4.3. Передбачати щорічно видатки на утримання комунального закладу з міського бюджету.
5. Закріпити за комунальним закладом «Володимир-Волинська публічна бібліотека» на праві оперативного управління майно, необхідне для здійснення ним статутної діяльності.
6.   Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і  міжнародного співробітництва та з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.                                
 
 
 
 
Міський голова                                                                      Ігор ПАЛЬОНКА
Анатолій Сурмик 35155
 


ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ
 
РІШЕННЯ
 
------.2021 № ------
м. Володимир-Волинський
 
Про створення комунального закладу
«Володимир-Волинська публічна бібліотека»
та затвердження Статуту
 
 
Відповідно до статей 25,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 95,106, 107 Цивільного кодексу України, Законом України « Про  державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб -підприємців», «Про культуру», «Про бібліотеки і  бібліотечну справу», рішення Володимир-Волинської районної ради від 24 грудня 2020 року №2/17  «Про безоплатну передачу передачі із спільної комунальної власності територіальних громад Устилузької міської та сільських рад Володимир-Волинського району приміщення районної бібліотеки по вул.Коперника,3    м. Володимира-Волинського у комунальну власність Володимир-Волинської міської територіальної громади», рішення Володимир-Волинської міської ради від 24.12.2020 №2/32 «Про надання згоди на прийняття в комунальну власність Володимир-Волинської міської територіальної громади приміщення районної бібліотеки по  вул.Коперніка,3» з метою упорядкування  існуючої мережі закладів культури міської територіальної громади
ВИРІШИЛА:
 
  1. Створити комунальний заклад «Володимир-Волинська публічна бібліотека» як юридичну особу публічного права за  адресою: м. Володимир-Волинський  вул. Коперніка, 3.
  2. Затвердити Статут комунального закладу «Володимир-Волинська  публічна бібліотека» (Додаток 1).
  3. Визначити уповноваженим органом управління комунальним закладом «Володимир-Волинська публічна бібліотека» управління з гуманітарних питаньвиконавчогокомітетуВолодимир-Волинськоїміськоїради (Бігун О.А.).
  4.  Управлінню з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради (Бігун.О.А.):
4.1. Внести  зміни до структури управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради.
4.2. Здійснити всі необхідні організаційні  дії щодо державної реєстрації та функціонування  комунального закладу «Володимир-Волинська публічна бібліотека» згідно з чинним  законодавством.
4.3.  Включити до мережі розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету міста Володимира-Волинський комунальний заклад «Володимир-Волинська публічна бібліотека».
4.4. Передбачати щорічно видатки на утримання комунального закладу з міського бюджету.
5.   Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії Володимир-Волинської міської ради з питань освіти, культури, туризму, молоді та спорту, комунікацій та міжнародного співробітництва та  з питань законності і правопорядку, депутатської діяльності, регламенту, зв'язків з громадськими організаціями та об'єднаннями  громадян.                                
 
 
 
 
Міський голова                                                                      Ігор ПАЛЬОНКА
Анатолій Сурмик 35155
Пояснювальна записка до проекту рішення міської ради
«Про створення  комунального   закладу «Володимир-Волинська публічна бібліотека» та затвердженняСтатуту»
 
У зв’язку з проведенням реформи децентралізації в Україні, постали нові виклики щодо функціонування та утримання бібліотечних закладів в  територіальних громадах, зокрема щодо їх статусу, системи фінансування, їх нормативно-правове та методичне забезпечення.
Відповідно до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу», з метою впорядкування базової мережі бібліотечних закладів Володимир-Волинської міської територіальної громади та створення  сприятливих умов  для забезпечення населення бібліотечними послугами, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів і матеріально-технічної бази бібліотечних закладів  базової мережі місцевого рівня, їх модернізації,керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 «Про
затвердження Державних соціальних нормативів забезпечення населення
публічними бібліотеками в Україні»  відділ культури і мистецтв  управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимир-Волинської міськоїради ініціює питання створення комунального   закладу «Володимир-Волинська публічна бібліотека»  та затвердити  Статут комунального закладу «Володимир-Волинська публічна бібліотека».
Прийняття цього рішення дозволить
- забезпечити розвиток інформаційної та мовної
культури населення громади, патріотичного, правового та екологічного виховання, формування стійкого інтересу до вивчення та розуміння національної історії та культури.
- наданняширокого спектра послуг для забезпечення інформаційних, науково-дослідних, освітніх, культурних та інших потреб користувачів бібліотек;
-вивчення,формування та збереження єдиного книжкового фонду для повного задоволення потреб користувачів бібліотек;
-забезпечити централізоване комплектування і обробку бібліотечного фонду, сумарний та індивідуальний облік документів;
- організувати підвищення кваліфікації кадрів, аналізувати,узагальнювати і поширювати передовий бібліотечний досвід,запроваджувати кращий вітчизняний і світовий досвід у практику роботи бібліотек громади;
  -  запровадитичітку і прозору систему звітності, зокрема в системі ЕСМаР, про результати впровадження державної політики щодо забезпечення населення доступними і якісними бібліотечними послугами.
 
Начальник управління з                                                                 Оксана Бігун
гуманітарних питань
виконавчого комітету
Володимир-Волинської міської ради
 

ДОДАТКИ

1 164 Проект рішення.pdf Переглянути
2 164 Статут.pdf Переглянути
3 164 Статут після комісі 17.11.2021.pdf Переглянути