ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 113

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

                        №
м. Володимир-Волинський  
                     
Про внесення змін та доповнень до рішення
міської ради від 06.08.2021р. №  9/90
«Про погодження  звіту про експертну грошову
оцінку, затвердження вартості та продаж
у власність земельної ділянки
несільськогосподарського призначення»
 
         Розглянувши  звернення директора ПрАТ «Володимир-Волинське АТП-10707»   Дячука В. П. від 31.08.2021р. про надання розстрочки платежу на придбання земельної ділянки несільськогосподарського призначення по вул. Ковельській, 181, на підставі п.9 ст.128  Земельного кодексу України, постанови КМУ «Про затвердження Порядку здійснення розрахунків з розстрочення платежу за придбання земельної ділянки державної та комунальної власності» від 22.04.2009р. №381 (із змінами та доповненнями), керуючись п. 34,  ч.1 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада   
                                                              
ВИРІШИЛА:
 
         1. Внести зміни та доповнення до рішення Володимир-Волинської міської ради від 06.08.2021року №9/90 «Про погодження  звіту про експертну грошову оцінку, затвердження вартості та продаж у власність земельної ділянки несільськогосподарського призначення», доповнивши наступними пунктами:
        «3.1. Визначити умови продажу та надання розстрочення платежу за придбання земельної ділянки ПрАТ «Володимир-Волинське АТП-10707» наступним чином:
- перший внесок – 508887 (п’ятсот вісім тисяч вісімсот вісімдесят сім) грн. 50 коп. внести протягом 30 календарних днів після нотаріального
посвідчення  договору  купівлі-продажу;
- інші 50% залишку ціни продажу земельної ділянки  508887 (п’ятсот вісім тисяч вісімсот вісімдесят сім) грн. 50 коп. - шляхом погашення суми  розстроченого платежу протягом 6 (шести) місяців та сплачувати щомісячно з жовтня 2021 року по лютий 2022 року по 84815 грн. та за березень 2022 року – 84812 грн. 50 коп.
       3.2. Розмір чергового платежу визначається з урахуванням встановленого індексу інфляції, за період з місяця, що настає за тим,  в якому  внесено  перший  платіж,  по  місяць,  що передує місяцю внесення чергового  платежу.
       3.3. Установити додатковою угодою до договору купівлі-продажу земельної ділянки, зазначеної в п.3 цього рішення, обтяження права власності покупця на земельну ділянку шляхом накладення заборони  на розпорядження нею, у тому числі продаж або інше відчуження покупцем земельної ділянки та/або інших речових прав на неї до повного розрахунку за договором купівлі-продажу, зокрема заборонити:
- укладати договори купівлі-продажу, міни, дарування або іншого відчуження земельної ділянки, а також передавати земельну ділянку в заставу (іпотеку) та до статутного капіталу юридичних осіб;
- поділ земельної ділянки або її об’єднання з іншими земельними ділянками;
- у разі передачі покупцем земельної ділянки в оренду надавати згоду орендарям на заставу (іпотеку) права оренди земельної ділянки, а також на передачу (внесення) права оренди земельної ділянки до статутного капіталу юридичних осіб;
- укладати договори суперфіцію та вчиняти будь-які дії та правочини, які можуть спричинити або пов’язані у майбутньому з переходом права власності на земельну ділянку до інших осіб».
        2.  Пункт 5.1. викласти наступним чином:
        «5.1. Укласти в місячний строк додаткову угоду до договору купівлі-продажу земельної ділянки з розстроченням платежу, зазначеної в п.3 цього рішення, здійснити нотаріальне посвідчення правочину та зареєструвати право власності на земельну ділянку відповідно до вимог законодавства України. Витрати, пов’язані з укладенням додаткової угоди до договору  купівлі-продажу,  нотаріальним посвідченням, тощо, покласти на покупця земельної ділянки».
       3.  Пункт 5.2. виключити.
       4. Доповнити пункт 7 підпунктом 7.1.наступного змісту:
         «7.1. Надати дозвіл міському голові на укладення додаткової угоди з розстрочення платежу до договору купівлі-продажу земельної ділянки на умовах, визначених пунктом 3 цього рішення».
        5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради  з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, лісових та водних ресурсів і агропромислового комплексу та  соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
Міський  голова                                                               Ігор ПАЛЬОНКА
Наталія Антоненко 34953