ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Наталія Куран

Доповідач:

Наталія Куран

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

21.07.2021

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 61
Про внесення змін до рішення міської ради від 01.10.2020р. №40/8 «Про створення індустріального парку «Володимир-Волинський» та затвердження Концепції його розвитку»

Внесено зміни в Концепцію
після розгляду постійної комісії
 з питань містобудування, архітектури,
земельних відносин, лісових та водних
 ресурсів і агропромислового комплексу
26.07.2021р

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ
                            №  
м. Володимир – Волинський
 
Про внесення змін до  рішення
міської ради від 01.10.2020р. №40/8
«Про створення індустріального
парку «Володимир-Волинський»
та  затвердження Концепції
його розвитку»
 
У зв'язку  з  утворенням Володимир-Волинської  міської територіальної громади,  відповідно до Постанови Верховної  Ради України від 17 липня 2020 року №807-IX «Про утворення та ліквідацію районів»,  розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року №708-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Волинської області», з метою створення умов для економічного розвитку Володимир-Волинської міської територіальної  громади, активізації інвестиційної діяльності, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої інфраструктури, відповідно до Закону України від 21.06.2012 №5018-VI "Про індустріальні парки" та постанови Кабінету Міністрів України від 16.01.2013 №216 «Про затвердження Порядку прийняття рішення про включення індустріального (промислового) парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків», керуючись статтею 26 та частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Внести зміни до рішення міської ради від 01.10.2020р. №40/8 «Про створення індустріального парку «Володимир-Волинський» та затвердження Концепції його розвитку», виклавши пункт 2 в наступній редакції:          Затвердити концепцію індустріального парку «Володимир-Волинський» виклавши її в  новій редакції (додається).
         2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
 
Міський голова                                                              Ігор ПАЛЬОНКА
Наталія Куран  35710
Пояснювальна  записка до проєкту рішення міської ради
Про внесення змін до рішення міської ради від 01.10.2020 року №40/8 «Про створення індустріального парку «Володимир-Волинський»
 та  затвердження Концепції його розвитку»
 
Характеристика  стану речей в галузі, яку врегульовує це рішення
 
            Рішенням міської ради від 01 жовтня 2020 року №40/8 створено індустріальний парк «Володимир-Волинський»  та затверджено Концепцію його розвитку.  Концепція  була сформована  враховуючи показники соціально-економічного розвитку міста Володимира – Волинського.
             У зв’язку з утворенням 25.10.2020 року Володимир-Волинської міської територіальної  громади, до складу якої увійшли місто Володимир-Волинський, села: Заріччя, Новосілки, Суходоли, Дігтів, Вощатин, Федорівка, Вощатин, Орані, є нагальна потреба внести зміни до раніше затвердженої Концепції, шляхом викладення її у новій редакції.       Нова Концепція індустріального парку розроблена  враховуючи статистичні показники  соціально-економічного  розвитку  Володимир-Волинської міської територіальної громади.
 
Потреба, мета, наслідки  прийняття рішення
Відповідно до ст.17  Закону України «Про індустріальні парки»  ініціатор створення індустріального парку зобов’язаний розробити і затвердити концепцію індустріального парку,  враховуючи фінансові, матеріальні, технічні, трудові ресурси. Так як,  у зв’язку  з утворенням  міської територіальної громади, змінились  вищезазначені ресурси є потреба  затвердити  Концепцію у новій редакції,  задля можливості проводити подальші дії щодо  Індустріального парку, а саме - включення його до реєстру «Індустріальних парків України»,  створення  інфраструктури, вибір управляючої компанії,   залучення грантових коштів  для облаштування та розвитку парку.
Механізм  виконання рішення
            Після прийняття міською радою рішення про затвердження Концепції індустріального парку Володимир-Волинський буде подано  у встановленому порядку уповноваженому державному органу (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України ) документи для включення індустріального парку «Володимир - Волинський» до Реєстру індустріальних парків України.
Після включення індустріального парку «Володимир - Волинський» до Реєстру індустріальних парків України буде проведено конкурс з вибору керуючої компанії індустріального парку та підписано угоду між ініціатором його створення та керуючою компанією – переможцем конкурсу. Ініціатор створення індустріального парку передає керуючій компанії в оренду земельну ділянку відведену під створення індустріального парку, а  керуюча компанія :
  • здійснює облаштування індустріального парку відповідно до умов договору з ініціатором за рахунок власних чи запозичених коштів, а також коштів державного бюджету;
  • забезпечує розробку та виконання бізнес-плану індустріального парку;
  • одержує дозволи та погодження необхідні для здійснення господарської діяльності в межах індустріального парку;
  • проводить діяльність по залученню нових учасників індустріального парку;
  • передає в суборенду земельні ділянки учасникам та створює умови для підключення учасників до інженерних мереж та комунікацій.
 
 
 
Начальник відділу економічного розвитку,
проєктної діяльності  та інвестицій                                                           Наталія КУРАН
 

ДОДАТКИ

1 9-61 проект рішення.pdf Переглянути
2 9-61 концепція.pdf Переглянути
3 9-61 Концепція після комісії.pdf Переглянути