ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Наталія Куран

Доповідач:

Наталія Куран

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

06.07.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4
Про тимчасову заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв особам у військовій формі

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ

                   №
м. Володимир–Волинський
Про тимчасову заборону продажу
алкогольних та слабоалкогольних
напоїв особам у військовій формі
 
 
З метою недопущення погіршення стану військової дисципліни серед особового складу військової частини А1008, після повернення з району виконання завдань за призначенням до пункту постійної дислокації, забезпечення громадського порядку на території Володимир-Волинської міської територіальної громади, недопущення скоєння правопорушень та злочинів, спричинених зловживанням алкогольних напоїв військовослужбовцями, враховуючи клопотання командира військової частини А1008 від 05.07.2021 року № 2435, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
         1. Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території Володимир-Волинської міської територіальної громади та зареєстровані в установленому порядку і мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тимчасово (до 01.01.2022 р.) заборонити здійснювати продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв особам у військовій формі, у стаціонарних об’єктах торгівлі, стаціонарних тимчасових спорудах, у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, у закладах дозвілля та ресторанного господарства.
2. Відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Куран Н.М.) довести це рішення до відома суб’єктів господарювання та мешканців громади через засоби масової інформації та офіційний веб сайт Володимир–Волинської міської ради.
3. Рішення набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування на офіційному веб сайті Володимир–Волинської міської ради.
4. Володимир-Волинському відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області (Майданюку В.В.) забезпечити контроль за виконанням пункту 1 цього рішення.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції.
 
Міський голова                                                         Ігор ПАЛЬОНКА
Наталія Куран 35710
 


Пояснювальна  записка до проєкту рішення міської ради
«Про тимчасову заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв особам у військовій формі»
 
Проєкт рішення підготовлено відповідно до звернення командира військової частини А 1008 від 05.07.2021р. №2435.
 За інформацією С.Войченка після повернення військовослужбовців з району виконання завдань за призначенням до пункту постійної дислокації у військову частину А 1008, що знаходиться на території міста Володимира-Волинського, спостерігається погіршення стану військової дисципліни  та громадського порядку, що спричинене зловживанням алкогольними напоями. Тому, керівництво військової частини просить заборонити продаж алкогольних напоїв на території Володимир-Волинської міської територіальної громади особам у військовій формі одягу  з 06 липня по 31 грудня 2021 року.
Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільські, селищні, міські ради правомочні розглядати і вирішувати питання, віднесені Конституцією України, цим та іншими законами до їх відання.
Дане рішення не передбачає здійснення додаткових витрат з бюджету громади.
Прийняття даного рішення дозволить забезпечити громадський порядок на території Володимир-Волинської міської територіальної громади, дотримання військової дисципліни серед особового складу військової частини А1008, сприятиме недопущенню вчинення правопорушень та злочинів військовослужбовцями у стані алкогольного сп’яніння.
 
 
 
Начальник відділу економічного
 розвитку,  проєктної
 діяльності та інвестицій                                                        Наталія КУРАН
 

 

ДОДАТКИ

1 4 Проєкт заборони продажу алкоголю особам у військовій формі 2021 рік.pdf Переглянути