ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 10

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
 

РІШЕННЯ

 
_____________ № _____
м. Володимир-Волинський
Про надання згоди на вчинення
значного господарського зобов'язання
комунальному підприємству
"Володимир-Волинськтеплоенерго"
Володимир-Волинської міської ради
 
 
 
З метою забезпечення споживачів м.Володимира-Волинського послугами централізованого теплопостачання, відповідно до статей 732, 78 Господарського кодексу України, Статуту КП "Володимир-Волинськтеплоенерго", керуючись статтями 25, 60 Закону України  "Про місцеве самоврядування  в Україні",      міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати згоду комунальному підприємству "Володимир-Волинськтеплоенерго" Володимир – Волинської міської ради на вчинення значного господарського зобов'язання  - укладення договору постачання природного газу з Товариством з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" (додається).
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань власності та житлово-комунального господарства; постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
 
Міський голова                                                                                     Ігор ПАЛЬОНКА
Ігор Возний
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Володимир-Волинської міської ради
"Про надання згоди на вчинення значного господарського зобов'язання комунальному підприємству  "Володимир-Волинськтеплоенерго" Володимир-Волинської міської ради"
 
У зв'язку із скасуванням з 20 травня 2021 року постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 р. № 867  "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу",  обов'язок НАК "Нафтогаз України " постачати природний газ виробникам теплової енергії скасовано.
Наразі відбувається перехід підприємств теплопостачання на ринкові умови придбання природного газу.
З метою забезпечення природним газом виробників теплової енергії, яким гарантовано постачався природний газ на умовах покладення спецобов'язків, Групою "Нафтогаз" підготовлено  договір на постачання природного газу для тепловиробників  з ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг".
Основні умови запропонованого договору:
- договір укладається на три роки;
- обсяги газу не розподіляються за окремими категоріями споживачів;
- в договорі окремо виділено фіксований обсяг газу, який  визначається як середньоарифметичне значення обсягу фактичного використання природного газу споживачем за останні три роки для потреб виробництва теплової енергії для надання послуг з опалення та постачання гарячої води населенню;
 - до фіксованого обсяг газу застосовується спеціальна фіксована ціна, яка з червня 2021 року і протягом 12 місяців складатиме 7420 грн./тис.м3 з ПДВ. Для другого і третього року постачання природного газу така ціна буде проіндексована відповідно до зміни котирувань на європейському хабі  NCG та зміни курсу валют.
- решта обсягу газу (який розраховується як різниця між загальним замовленим споживачем обсягом газу на відповідний місяць та фіксованим обсягом) буде реалізовуватись для виробників теплової енергії за спотовою ціною, яка у червні 2021 року становить 10957,49 грн./тис.м3 з ПДВ;
- укладання такого довгострокового контракту пропонується, зокрема, і з тими споживачами, у яких наявна заборгованість за використані обсяги природного газу перед НАК "Нафтогаз України".
Для укладення договору постачання природного газу                                  ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" вимагає подати пакет документів, серед яких і надання згоди на вчинення значного господарського зобов'язання власником  підприємства (в особі Володимир-Волинської міської ради) відповідно до статей 732, 78 Господарського кодексу України. Оскільки загальна вартість купівлі-природажу природного газу за договором                          (44,8 млн. грн.) становить більше 25 відсотків вартості активів КП "Володимир-Волинськтеплоенерго" за даними балансу підприємства за 2020 рік                   (23,6 млн. грн.),  згода на вчинення значного господарського  зобов'язання надається рішенням сесії міської ради.
 
Директор КП "Володимир-Волинськтеплоенерго"                        Сергій КОБА
Олена Форманюк 35907