ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 37

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ
 РІШЕННЯ
 
                   № 
м. Володимир-Волинський
 
Про заміну сторони орендаря у
зобов’язаннях за договором оренди
землі по вул. Ковельській, 181
та надання дозволу на розроблення
проекту землеустрою щодо відведення
земельної ділянки із зміною цільового призначення
 
Розглянувши клопотання гр.Олексюк Оксани Григорівни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Гербор-Холдінг», гр.Борбелюк Наталії Миколаївни, гр.Гоцка Ірини Миколаївни, гр.Наумчук Людмили Володимирівни про заміну сторони орендаря у зобов’язаннях за чинним договором оренди землі, у зв’язку із переходом права власності на частину об’єкта нерухомого майна на вул. Ковельській, 181 у м. Володимирі-Волинському від гр.Борбелюк Наталії Миколаївни, гр.Гоцка Ірини Миколаївни, гр.Наумчук Людмили Володимирівни до гр.Олексюк Оксани Григорівни,  та надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із зміною цільового призначення, з метою забезпечення належного виконання зобов’язань стороною орендаря за укладеним договором оренди землі, своєчасного, безперебійного та у повному обсязі надходження орендної плати до міського бюджету територіальної громади, керуючись статтями 12, 96, 120, 122, 124, 125 Земельного кодексу України, ст.638 Цивільного кодексу України, статтями 7, 16, 17, 30 Закону України «Про оренду землі», статтями 4, 6 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Законом України «Про Державний земельний кадастр»,  пунктом 34 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
         1.Замінити сторону орендаря у зобов’язаннях в чинному договорі оренди землі від 19.03.2021р.  (право оренди на земельну ділянку зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 02.04.2021р., номер запису про інше речове право  41356493)  на земельну ділянку площею 316 кв.м., кадастровий номер 0710200000:01:003:0320, по вул. Ковельській, 181 у м.Володимирі-Волинському, а саме: замінити орендарів гр.Борбелюк Наталію Миколаївну, гр.Гоцка Ірину Миколаївну, гр.Наумчук Людмилу Володимирівну на гр.Олексюк Оксану Григорівну.
2. Визначити, що права та обов’язки за договором оренди землі  від 19.03.2021р.  (право оренди на земельну ділянку зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 02.04.2021р., номер запису про інше речове право  41356493)  на земельну ділянку площею 316 кв.м., кадастровий номер 0710200000:01:003:0320, по вул. Ковельській, 181 у м.Володимирі-Волинському, гр.Олексюк Оксана Григорівна набуває у повному обсязі з моменту укладення додаткової угоди про заміну сторони в договорі оренди землі та її державної реєстрації в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.  
Права та обов’язки за договором оренди землі  Товариства з обмеженою відповідальністю «Гербор-Холдінг»  не змінюються.
3. Визначити частки в користуванні земельною ділянкою площею 316 кв.м., кадастровим номером 0710200000:01:003:0320, а саме: частка Товариства з обмеженою відповідальністю «Гербор-Холдінг» 47/100, що становить 149 кв.м., частка гр.Олексюк Оксани Григорівни  53/100, що становить 167 кв.м.
4. Зобов’язати гр.Олексюк Оксану Григорівну, гр.Борбелюк Наталію Миколаївну, гр.Гоцка Ірину Миколаївну, гр.Наумчук Людмилу Володимирівну:
4.1. Укласти з міською радою додаткову угоду про заміну сторони в договорі оренди землі.
4.2. Зареєструвати речове право відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».
5. Гр.Олексюк ОксаніГригорівні  виконувати обов’язки землекористувача відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України.
 6. Визначити уповноваженою особою для підписання додаткової угоди до договору оренди землі міського голову.
7. Надати Олексюк Оксані Григорівні та Товариству з обмеженою відповідальністю «Гербор-Холдінг» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності із зміною цільового призначення площею 316 кв.м., кадастровий номер 0710200000:01:003:0320, по вул. Ковельській, 181 у м.Володимирі-Волинському, яка знаходиться в тимчасовому користуванні на умовах оренди, з  розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства на будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов'язаної з отриманням прибутку).
8. Фізичній та юридичній особам, вказаним в п.7, рекомендувати у місячний термін замовити виготовлення  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у суб’єктів господарювання, які згідно закону можуть виступати розробниками  документацій  із землеустрою .
9. Розроблений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки  подати до відділу у м.Володимирі-Волинському міськрайонного управління у Володимир-Волинському районі та м. Володимирі-Волинському  Головного управління Держгеокадастру у Волинській області для здійснення державної реєстрації земельної ділянки в порядку, визначеному чинним законодавством України.
10. Після здійснення державної реєстрації земельної ділянки подати розроблену документацію на розгляд міської ради для затвердження та прийняття відповідного рішення щодо надання (передачі) земельної ділянки.
11. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, лісових та водних ресурсів і агропромислового комплексу.
 
 
Міський  голова                                                                     Ігор ПАЛЬОНКА
Наталія Антоненко  34953