ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 10

Після засідання погоджувальної ради 01.06.2021р.

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
 
РІШЕННЯ
 
                         №
м. Володимир-Волинський
 
Про створення  комунального  закладу
 «Загальноосвітня школаІ ступеня
№7Володимир-Волинської міської ради»
 
 
З метою розширення мережі закладів загальної середньої освіти та створення умов для реалізації в громаді державної політики у сфері надання послуг та забезпечення потреб мешканців міста для здобуття  дітьми освіти, відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», ст.ст.12, 16«Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (зі змінами), ст. ст. 87, 89  Цивільного кодексу України, керуючись п.30 ч.1 ст. 26, ст.ст. 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Створити юридичну особу -  комунальний заклад загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» на базі будівлі Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради, яка розташована за адресою: вул. Берегового, буд.1  м. Володимир – Волинський Волинська область, 44700
2. Затвердити Статут комунального закладузагальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради». (додається).
      3.  Структурному підрозділу виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, що відповідає за розвиток галузі освіти:
 3.1. Після підписання угоди про оренду приміщень та майна Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради забезпечити державну реєстрацію та функціонування комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» згідно чинного законодавства.
3.2.Забезпечити утримання комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» та покласти на нього повноваження розпорядника бюджетних коштів.
3.3.   Забезпечити організацію та проведення конкурсного добору на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» у порядку, визначеному чинним законодавством.
4.    Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію  з питань освіти, науки,  культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва
 
Міський голова                                    ІГОР ПАЛЬОНКА
Петрук Вячеслав23628
 

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
 
РІШЕННЯ
                         №
м. Володимир-Волинський
 
Про створення  комунального  закладу
 «Загальноосвітня школа І ступеня
№7 Володимир-Волинської  міської ради»
 
 
З метою розширення мережі закладів загальної середньої освіти та створення умов для реалізації в громаді державної політики у сфері надання послуг та забезпечення потреб мешканців міста для здобуття  дітьми освіти, відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», ст.ст.12, 16  «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (зі змінами), ст. ст. 87, 89  Цивільного кодексу України, керуючись п.30 ч.1 ст. 26, ст.ст. 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
      1. Створити юридичну особу -  комунальний заклад загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» на базі будівлі Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради, яка розташована за адресою: вул. Берегового, буд.1  м. Володимир – Волинський Волинська область, 44700
      2. Затвердити Статут комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради». (додається).
      3.  Управлінню освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради (Петрук В.М.):
         3.1. Організувати державну реєстрацію та функціонування  комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» згідно чинного законодавства.
 3.2. Забезпечити утримання комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» та покласти на нього повноваження розпорядника бюджетних коштів.
  3.3.   Забезпечити організацію та проведення конкурсного добору на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» у порядку, визначеному чинним законодавством. 
4.    Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію  з питань освіти, науки,  культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва      
 
Міський голова                                                                        ІГОР ПАЛЬОНКА
Петрук Вячеслав 23628
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення міської ради «Про створення  комунального  закладу «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської  міської ради»».
 
Комунальний заклад загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» на базі будівлі Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради, як юридична особа,  створюється з метою розширення мережі закладів загальної середньої освіти та створення умов для реалізації в громаді державної політики у сфері надання послуг та забезпечення потреб мешканців міста для здобуття  дітьми освіти, відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», ст.ст.12, 16  «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (зі змінами), ст. ст. 87, 89  Цивільного кодексу України, керуючись п.30 ч.1 ст. 26, ст.ст. 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Засновником комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» є Володимир-Волинська міська рада.
Комунальний заклад загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» самостійно ухвалює рішення та провадить  діяльність у межах компетенції, передбаченої законами України та Статутом.
Комунальний заклад загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради провадить освітню діяльність, пов’язану із здобуттям початкової освіти., суспільством, державою та засновником несе відповідальність перед здобувачами освіти за створення безпечних умов освітньої діяльності та дотриманням державних стандартів початкової освіти. Освітня діяльність закладу освіти ґрунтується на Конституції України, законах України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та інші нормативно-правові акти.
Метою освітньої діяльності закладу освіти є забезпечення реалізації права громадянина на здобуття  початкової освіти.
Основними завданнями закладу освіти є виховання у здобувачів освіти патріотизму,соціальної активності,громадянської позиції та відповідальності, академічної доброчесності, формування правової та екологічної культури, моральних цінностей, здорового способу життя, здатності критично мислити  та само організовуватися в сучасних умовах.
Діяльність закладу освіти базується на таких основних принципах: автономії, самоврядування, поєднання колегіальних та єдиноначальних засад, незалежності від політичних партій і релігійних організацій, тощо.
Здійснення державної реєстрації та функціонування  комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» згідно чинного законодавства.
Утримання комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» покладається на розпорядника бюджетних коштів.
Організація та проведення конкурсного добору на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти «Загальноосвітня школа І ступеня №7 Володимир-Волинської міської ради» у порядку, визначеному чинним законодавством. 
 
Начальник управління                                                                        Вячеслав Петрук