ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Субицька О.М.

Доповідач:

Субицька О.М.

Галузь:

Економіка та інвестиції

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

15.03.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 74
Про звіт міського голови щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Володимир – Волинської міської ради та Зарічанської сільської ради у 2020 році.

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
 
РІШЕННЯ
                            №
м. Володимир – Волинський
 
Про звіт міського голови щодо здійснення
державної  регуляторної політики виконавчими
органами Володимир – Волинської
міської ради та Зарічанської сільської ради
 у 2020 році
 
Відповідно до вимог ст.38 Закону України «Про засади державної регуляторної  політики  у  сфері  господарської діяльності» від   11.09.2003 року
 №1160-ІV, керуючись п.9 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та  заслухавши звіт міського голови  міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.  Звіт міського голови щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Володимир – Волинської міської ради та Зарічанської сільської ради у 2020 році  взяти до відома (додаток).
2.  Управлінню економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету міської ради  (Субицька О.М.) оприлюднити у газеті «Слово правди» звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики за 2020 рік.
          3.   Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
 
 
Міський голова                                                                 Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Субицька 35710
 
 
 

 
                                                                                                                       Додаток до
                                                                                                                 рішення міської ради
                                                                                                          від                    №
 
Звіт міського голови
про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Володимир – Волинської міської ради та Зарічанської сільської ради
 у 2020 році
 
Реалізація державної регуляторної політики у 2020 році здійснювалась у відповідності до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі-Закон),  Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта», Порядку підготовки та прийняття регуляторних актів Володимир-Волинською міською радою та виконавчими органами ради, інших нормативних актів, що регулюють взаємовідносини у сфері господарської діяльності, здійснюють правове регулювання господарських і адміністративних відносин між регуляторними органами та суб’єктами господарювання.
Планування регуляторної діяльності здійснювалось відповідно до статті 7 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.
Зокрема, план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Володимир – Волинської міської ради на 2020 рік  (далі-План) затверджено рішенням міської ради від  12 грудня  2019 року № 35/12, який оприлюднено на сайті міської ради в розділі “Регуляторна політика” – “Плани діяльності з підготовки регуляторних актів” та у газеті “Слово правди” від 19 грудня 2019 року № 51.  План діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Зарічанської сільської ради на 2020 рік затверджено рішенням сільської ради від 20.12.2019року №42/32.   Впродовж року зміни до Планів не вносилися.
У звітному  періоді було прийнято 4 регуляторних акта, які пройшли повну процедуру відповідно до Закону:
-  рішення Володимир-Волинської  міської ради від 31.07.2020р. № 39/16 «Про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами в місті Володимирі-Волинському»,
- рішення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради  від 25.08.2020р. №219 «Про   встановлення тарифів на перевезення пасажирів на автобусному маршруті «Дачний масив «Марс» – садівничий масив «Сонячний»,
- рішення Зарічанської сільської ради від 14.07.2020 року №46/14 «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2021 рік»,
-  рішення Зарічанської сільської ради від 14.07.2020 року №46/15 «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».
Вищевказані   акти  були обговорені на громадських слуханнях з урахуванням цільової аудиторії. Обґрунтовані зауваження  і пропозиції, що надходили у ході проведення громадських обговорень, аналізувались та враховувались у проєктах регуляторних актів. З метою створення умов для добросовісної конкуренції  проєкти   регуляторних  актів були погоджені  з обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України.
Станом  на  01.01.2021 року у  місті  діяло  29 регуляторних  акти,  з  них    7 -  внесення змін до раніше прийнятих регуляторних актів. На території Зарічанської сільської ради - 10 регуляторних актів,  з  них    1 -  внесення змін до раніше прийнятого регуляторного акту.
         З метою оцінки застосування  регуляторних актів та досягнення цими актами цілей, задекларованих при їх прийнятті та відповідно до затвердженого Плану-графіка здійснення заходів з відстеження результативності регуляторних актів на 2020 рік було проведено  9 відстежень: а саме   4 базових, 3 повторних та 3 періодичних.
Усі діючі регуляторні акти,  звіти відстежень регуляторних актів та плани з підготовки регуляторних актів розміщені на офіційних сайтах відповідних рад.
 
 
Начальник управління економічного
 розвитку та інвестицій                                                              Оксана СУБИЦЬКА
 
Пояснювальна  записка до проєкту рішення міської ради
« Про звіт міського голови щодо здійснення державної  регуляторної політики виконавчими органами Володимир – Волинської  міської ради та Зарічанської сільської ради  у 2020 році»
 
Характеристика  стану речей в галузі, яку врегульовує це рішення
Реалізація державної регуляторної політики у 2020 році здійснювалась у відповідності до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»,  Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта», Порядку підготовки та прийняття регуляторних актів Володимир-Волинською міською радою та виконавчими органами ради, інших нормативних актів, що регулюють взаємовідносини у сфері господарської діяльності, здійснюють правове регулювання господарських і адміністративних відносин між регуляторними органами та суб’єктами господарювання.
 
Потреба  і мета прийняття рішення
Проєкт  рішення    міської   ради необхідно  прийняти,  так   як    цього     вимагає  
п.9) ч.1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 38 Закону
України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
 
Прогнозовані  наслідки прийняття рішення
Забезпечення виконання Законів України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та «Про місцеве самоврядування в Україні».
 
Механізм  виконання рішення
Звіт  про здійснення державної регуляторної політики за 2020 рік буде оприлюднено в газеті «Слово правди», розміщено на сайті Володимир – Волинської міської ради та внесено до Єдиного державного веб-порталу відкритих даних.
 
 
Начальник управління
економічного розвитку та інвестицій                                          Оксана  СУБИЦЬКА