ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Атаманчук В.А

Доповідач:

Атаманчук В.А

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

15.03.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 18
Про затвердження Програми безпеки громадян та профілактики правопорушень на території Володимир-Волинської міської територіальної громадина на 2021-2023 роки.

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
 
Про  затвердження  Програми  безпеки
громадян та профілактики правопорушень
на території Володимир-Волинської міської
територіальної громади на 2021-2023 роки
 
      Відповідно до Закону України «Про національну поліцію», проєкту «Поліцейський офіцер громади», керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
       1. Затвердити Програму безпеки громадян та профілактики правопорушень на території Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2021-2023 роки (далі – Програма) (додається).
      2. Відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення виконавчого комітету міської ради (Фейдак Л.О.) спільно із відділом з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи, запобігання та виявлення корупції виконавчого комітету міської ради (Атаманчук В.А.)  забезпечити подання бюджетного запиту на реалізацію даної Програми у фінансове управління виконавчого комітету міської ради.
       3.  Фінансовому  управлінню виконавчого комітету міської ради (Томашук І.Г.) планування та фінансування видатків на реалізацію даної Програми проводити у відповідності до Бюджетного кодексу України з врахуванням реальних можливостей місцевого бюджету на 2021-2023 роки.
      4. Управлінню економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Субицька О.М.) включити дану Програму у додаток 3 "Перелік міських цільових програм" Програми економічного, соціального та культурного розвитку Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2021-2022 роки.
       5. Координацію роботи по виконанню Програми покласти на відділ з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи, запобігання та виявлення корупції виконавчого комітету міської ради (Атаманчук В.А.).
       6. Відповідальному виконавцю - Головному управлінню Національної поліції у Волинській області:
       6.1. Забезпечити виконання Програми в межах бюджетних призначень на 2021-2023 роки.
      6.2. Щокварталу до 10 числа наступного місяця подавати інформацію про використання коштів на виконання Програми фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради (Томашук І.Г.) та щорічно за підсумками року надавати звіт про виконання програми управлінню економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Субицька О.М.).
       7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції та постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.     
 
 
 
Міський голова                                                                             Ігор ПАЛЬОНКА
Володимир Атаманчук 35785                                                                                        
Пояснювальна  записка до проекту рішення міської ради
«Про  затвердження  Програми  безпеки громадян та профілактики правопорушень на території Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2021-2023 роки»
 
Характеристика  стану речей в галузі, яку врегульовує це рішення
 
Програма безпеки громадян та профілактики правопорушень на території Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2021-2023 роки спрямована на забезпечення безпеки громадян та профілактики правопорушень , боротьби зі злочинністю, усунення причин, що зумовили вчинення протиправних дій, створення належних умов для роботи поліцейського офіцера громади в рамках реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади».
Стан правопорядку на території Володимир-Волинської міської територіальної громадина впливає на його соціально-економічний розвиток. Правопорядок забезпечується шляхом виявлення винних осіб у вчиненні протиправних дій та притягненні їх до передбаченої законом відповідальності, а також запровадженням форм і методів профілактики правопорушень з метою усунення причин та запобігання виникненню умов, що сприяють вчиненню протиправних діянь.
 
Потреба  і мета прийняття рішення
 
З причини недостатнього наповнення та дефіциту державного бюджету виникає потреба у здійсненні додаткового фінансування програми з міського бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством.
Метою Програми є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері профілактики правопорушень шляхом розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин і умов вчинення злочинів, удосконалення методів роботи з їх профілактики, забезпечення захисту конституційних прав та свобод людини на основі чітко визначених пріоритетів, створення умов для проведення ефективної правової та виховної роботи серед населення, а також налагодження дієвої співпраці між місцевими органами влади, органами місцевого самоврядування та громадськістю у зазначеній сфері.
 
Прогнозовані  наслідки прийняття рішення

Виконання Програми сприятиме:

- активізації діяльності органів місцевого самоврядування, пов'язаної з профілактикою правопорушень, удосконаленню механізму координації роботи із залучення до цього процесу громадськості;
- створенню системи профілактики правопорушень, спрямованої на соціальну адаптацію осіб, звільнених з місць позбавлення волі, посилення боротьби з алкоголізмом, наркоманією, злочинністю та бездоглядністю неповнолітніх, іншими антисоціальними явищами;
  • зменшенню кількості вчинюваних правопорушень, забезпеченню захисту громадян від протиправних посягань, покращенню іміджу громади, підвищенню рівня його інвестиційної привабливості, а також довіри населення до правоохоронних органів;
  • підвищенню ефективності заходів, що здійснюються правоохоронними
органами для забезпечення правопорядку;
  • активізації міжнародного співробітництва, а також співробітництва між
місцевими органами влади, неурядовими організаціями та громадськістю;
  • підвищенню рівня інформованості населення про стан правопорядку в
громаді, профілактику правопорушень та особистий захист громадян від протиправних посягань;
  • удосконаленню нормативно-правової бази з питань правоохоронної
діяльності, профілактики правопорушень та активізації участі громадськості в забезпеченні правопорядку в громаді;
  • покращенню просвітницької діяльності, спрямованої на формування в
населення негативного ставлення до протиправних діянь;
     -  підвищення рівня технічного та наукового забезпечення правоохоронних органів щодо профілактики правопорушень шляхом залучення сил та засобів місцевих органів виконавчої влади.
 
Механізм  виконання рішення
 
           Рішення буде оприлюднено на сайті Володимир – Волинської міської ради.
 
 
 
Начальник відділу з питань діяльності правоохоронних
органів, оборонної і мобілізаційної роботи, запобігання
та виявлення корупції                                               
                                                                                       Володимир АТАМАНЧУК
 
 
 

ДОДАТКИ

1 17 Кошторис_зведений_В.-Волинс_к.pdf Переглянути
2 18 додаток_1.pdf Переглянути
3 18 ПРОГРАМА_.pdf Переглянути
4 17 Кошторис_В.-Волинс_к_(локал_ний).pdf Переглянути