ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 16

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
                       № 
м. Володимир – Волинський
 
Про приєднання до місцевої асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області «ВОЛИНСЬКА ЕКОНОМІЧНА ЛІГА»
 
З метою більш ефективного виконання завдань і функцій місцевого самоврядування, сприяння місцевому та регіональному розвитку, відповідно до вимог ст.ст.4,8 Закону України  «Про асоціації органів місцевого самоврядування», розвитку і зміцнення об’єднаних територіальних громад, керуючись ч.1 ст. 15, ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Приєднатись  до місцевої асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області «ВОЛИНСЬКА ЕКОНОМІЧНА ЛІГА»(далі – Асоціація).
2. Уповноважити міського голову  Пальонку Ігора Анатолійовича представляти інтереси Володимир-Волинської міської територіальної громади  в особі Володимир-Волинської міської ради в Асоціації.
         3. Надати Пальонці Ігорю Анатолійовичу право:
- здійснювати представництво на загальних зборах Асоціації, брати участь в обговоренні і голосуванні з усіх питань порядку денного загальних  зборів Асоціації, у тому числі з питань затвердження статуту Асоціації та обрання виконавчого органу Асоціації;
- обирати і бути обраним до складу органів управління Асоціації;
- підписувати документи, пов'язані зі створенням та державною реєстрацією Асоціації;
- брати участь у вирішенні будь-яких інших питань, пов'язаних зі створенням Асоціації

4. Управлінню економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету міської ради (Субицька О.М.) надіслати це рішення до місцевої асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області «ВОЛИНСЬКА ЕКОНОМІЧНА ЛІГА».

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради  з питань соціально - економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Міський голова                                                                          Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Субицька  35710

 
Пояснювальна  записка до проєкту рішення міської ради
Про приєднання до місцевої асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області «ВОЛИНСЬКА ЕКОНОМІЧНА ЛІГА»
 
Характеристика  стану речей в галузі, яку врегульовує це рішення; потреба  і мета прийняття рішення
Асоціація органів місцевого самоврядування Волинської області «Волинська економічна ліга» утворилась у лютому 2019 року та на даний час налічує 15 громад-членів.
На відкритому засіданні Волинської економічної ліги, що відбулось 16 грудня 2020 року, очільники понад 30 громад області виступили за відновлення дієвого діалогу між обласними органами влади та місцевими громадами. Особливо це стосується економічного розвитку регіону, формування єдиної позиції щодо залучення інвестицій та співпраці з діючим бізнесом, а також посилення інструментів державної підтримки місцевого самоврядування базового рівня. У 2021 році планують запровадити механізм неформального проєктного офісу, де буде використано колективний досвід усіх громад Волині для формування якісних пропозицій для потенційних інвесторів та міжнародних донорів.
 
Прогнозовані  наслідки прийняття рішення
Вступ в Асоціацію органів місцевого самоврядування Волинської області «Волинська економічна ліга» дасть можливість  ефективно захищати  інтереси місцевого самоврядування та створити якісні економічні  інструменти для розвитку територій.
 
Механізм  виконання рішення
Запропонованим проєктом рішення Володимир-Волинська міська територіальна громада приєднається   до місцевої асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області «ВОЛИНСЬКА ЕКОНОМІЧНА ЛІГА». Сума членських внесків - 12500 грн. на рік.
 
 
 
Начальник управління
економічного розвитку та інвестицій                                                     Оксана  СУБИЦЬКА