ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Субицька О.М.

Доповідач:

Субицька О.М.

Галузь:

Економіка та інвестиції

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

15.03.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 6
Про затвердження загального обсягу видатків на 2022 рік на реалізацію проєктів громадського бюджету (бюджету участі)

                                                
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
 
                       № 
м. Володимир – Волинський
 
Про затвердження загального
обсягу видатків на 2022 рік на
реалізацію проєктів громадського
бюджету (бюджету участі)
 

З метою реалізації в Володимир-Волинській міській територіальній громаді  громадського бюджету (бюджету участі), відповідно до рішення міської ради від 23.06.2017 року №18/9 “Про громадський бюджет (бюджет участі) міста Володимира - Волинського” із змінами і доповненнями, листа фінансового управління виконавчого комітету міської ради  від 05.01.2021р.     № 6, керуючись ст. 25  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити загальний обсяг видатків на 2022 рік, що планується спрямувати на реалізацію проєктів громадського бюджету (бюджету участі), в розмірі  2 655 000 грн.          Обсяг цих коштів  може бути зменшений або перерозподілений при  умові забезпеченості коштами на реалізацію всіх проєктів - переможців громадського бюджету (бюджету участі).

2.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради  з питань соціально - економічного розвитку, бюджету та фінансів.

 
Міський голова                                                                          Ігор ПАЛЬОНКА
Оксана Субицька  35710
 
Пояснювальна  записка до проєкту рішення міської ради
Про затвердження загального обсягу видатків на 2022 рік на реалізацію проєктів громадського бюджету (бюджету участі)”
 
Характеристика  стану речей в галузі, яку врегульовує це рішення; потреба  і мета прийняття рішення
Відповідно до пункту 3 розділу І Положення про громадський бюджет (бюджет участі), яке затверджене рішенням Володимир – Волинської міської ради від 23.06.2017 року № 18/9 зі змінами і доповненнями, загальний обсяг бюджету участі (громадського бюджету) на наступний бюджетний рік складає не менше 1 відсотку від затвердженого обсягу власних доходів загального фонду бюджету Володимир – Волинської міської територіальної громади  на поточний рік. 
Прогнозовані  наслідки прийняття рішення
У  листі фінансового управління виконавчого комітету міської ради від 05.01.2021р. №6 повідомлено, що 1 відсоток власних доходів загального фонду бюджету Володимир – Волинської міської територіальної громади  на поточний рік становить 2 655 тис. грн.
Прийняття цього рішення забезпечить  продовження реалізації в громаді  громадського бюджету (бюджету участі).
 
Механізм  виконання рішення
Запропонованим проєктом рішення гарантується, що у бюджеті Володимир – Волинської міської територіальної громади  на 2022 рік будуть передбачені кошти на реалізацію проєктів – переможців громадського бюджету (бюджету участі) в 2021 році.
Крім того, проєктом рішення міської ради дано можливість, не чекаючи закінчення фінансового року, залишки коштів після реалізації проєктів-переможців громадського бюджету, зменшити або перерозподілити шляхом внесення змін та доповнень до міського бюджету.
 
 
Начальник управління
економічного розвитку та інвестицій                                                     Оксана  СУБИЦЬКА