ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Ігор ПАЛЬОНКА

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XVII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.09.2022

Галузь:

Будівництво та архітектура

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 17/15
Про зміну назви вулиць (провулків) у населених пунктах Володимир-Волинської  міської територіальної громади

ВОЛОДИМИРСЬКА МІСЬКА РАДА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
30.09.2022 № 17/15 
м. Володимир
 
Про зміну назви вулиць (провулків)
у населених пунктах
Володимир-Волинської
 міської територіальної громади
 

Керуючись п. 41 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989, враховуючи протокол громадського обговорення від 09.09.2022 року, враховуючи висновки і рекомендації постійних комісій міської ради з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, лісових та водних ресурсів і агропромислового комплексу; з питань торгівлі, послуг, розвитку підприємництва та інвестицій; з питань з питань охорони здоров’я, екології та соціального захисту населення; з питань власності та житлово-комунального господарства; з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів; з питань  регламенту, депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції; з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва, міська рада,

           
ВИРІШИЛА:
 
  1. Змінити назви вулиць у місті Володимирі, без зміни нумерації будівель (Додаток 1).

  2. Змінити назви вулиць у селах Заріччя, Новосілки, Вощатин, Суходоли без зміни нумерації будівель. (Додаток 2).

3.Відділу містобудування та архітектури управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів виконавчого комітету міської ради (Киба Т.Я.) повідомити про прийняте рішення Волинську регіональну філію державного підприємства «Національні інформаційні системи» для внесення інформації до Словників державного реєстру речових прав на нерухоме майно, національного оператора поштового зв’язку, відділ ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Володимирської міської ради, Володимир-Волинський відділ управління ДМС у Волинській області та інші організаційно-правові заходи щодо виконання цього рішення.

4.Витрати, пов’язані із придбанням та встановленням табличок з новими назвами вулиць, провулків провести за рахунок місцевого бюджету та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством України.

  1. Вважати, що правовстановлюючі документи, технічна документація на земельні ділянки та нерухоме майно, договори та інші документи, які містять назви перейменованих об’єктів топоніміки населених пунктів Володимир-Волинської міської територіальної громади є чинними з урахуванням вимог законодавства.

  2. Оприлюднити прийняте рішення через засоби масової інформації та на офіційному веб-сайті Володимирської міської ради.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, лісових та водних ресурсів і агропромислового комплексу.

 
 
 
Міський голова                                                                        Ігор ПАЛЬОНКА
Додаток 1
до рішення міської ради
від 30.09.2022 р. № 17/15
 

п/п
Існуюча назва вулиці, провулку Змінено на: Інформаційна довідка
м. Володимир
Алябушева Європейська На честь вшанування європейських цінностей та орієнтирів.
Берегового Андрія Войнаровського Осавул Війська Запорозького протягом 17011716 років. Небіж та спадкоємець гетьмана Івана Мазепи по материнській лінії. Один з представників польсько-українського шляхетського роду Войнаровських.
Гагаріна Леоніда Каденюка Український льотчик-випробувач 1-го класу, генерал-майор авіації, перший і єдиний астронавт незалежної Українинародний депутат України 4-го скликанняНародний Посол УкраїниГерой України, кавалер ордена "За заслуги" III ступеня[2], кавалер ордена "За мужність"[3].
Глінки Євгена Колодійчука (12. 09. 1940, с. Марія-Воля Володимир-Волинського р-ну Волинської обл. – 20. 07. 2010, Київ, похований у с. Селець Володимир-Волинського р-ну) – письменник-гуморист, пісняр. Літ. премії ім. Остапа Вишні (2006), С. Олійника (2007).
Грисюка Івана Перлика (18 січня 1869 —  25 листопада 1921) — старшина Армії УНР, командир 1-ї козацько-стрілецької (Сірої) дивізії, організатор антибільшовицького повстанського загону на Полтавщині.
Декабристів Героїв Крут День пам'яті полеглих у бою під Крутами — пам'ятна дата боротьби за незалежність України
ІльЇна Сонячна В знак того  чим наповнене життя на даній вулиці, за пропозицією її мешканців.
Карбишева Староостровецька Історична назва
Комарова Павла Скоропадського (3 [15] травня 1873Вісбаден — 26 квітня 1945МеттенБаварія) — гетьман України, український державний, політичний і громадський діяч, військовик. Походив із козацько-старшинського роду Скоропадських[2]Офіцер Російської імператорської армії. Учасник російсько-японської та Першої світової війниГетьман Української Держави (29 квітня — 14 грудня 1918). Один з лідерів та ідеологів монархічного гетьманського руху. За його правліням в Україні відбулась політика українізації, запровадження валюти "гривня", відкриття близько сотні українських гімназій, запровадження української мови у шкільну програму, при ньому було відкрито низку українських державних університетів.
 Короленка Кутова Походить від історичної назви Кут
Крилова Зап’ятницька Історична назва
Левенцова Степана Фуги Очолював у Володимирі-Волинському антирадянську організацію у 1954 році.
Лермонтова Червоної калини З метою вшанування одного із символів України - червоної калини, а також відомої патріотичної пісні, яку виконували січові стрільці, бійці УПА та військовослужбовці російсько-української війни (автор Степан Чарнецький)
Лобачевського Лесі Паєвської Псевдо: «Орися»,«М-35» (17 січня 1908, село Нижній Березів,Косівський районІвано-Франківська область — 8 квітня 1953, м. Київ) — зв'язкова, референт пропаганди Окружного проводу ОУН. Автор різних статей, листівок і невеликих художніх творів.
Ломоносова Дем’яна Герштанського (1851[1], с. Тараж Кременецького повіту Волинської губернії, нині — Старий Тараж Кременецького району Тернопільської області — †5 травня 1936, Володимир-Волинський) — православний священикгромадський діяч. Навчався у Волинській духовній семінарії, працював учителем в 4-класній духовній школі у с. Мильці Ковельського повіту Волинської губернії. З 1886 р. — священик у Володимирі-Волинському (протопресвітер[2]). Викладав у місцевому двокласному міському училищі. У 1907 р. обраний депутатом до Другої Державної Думи Росії. У 1922—1928 рр. — член Сенату Другої Речі Посполитої Польської від Волинського воєводства (діяч «Українського клубу»). Автор публікацій у періодиці. Похований на Лодомирському кладовищі у м. Володимир-Волинський Волинської області.
Менделєєва Івана Пулюя Український фізик та електротехнік, винахідник, організатор науки, публіцист, перекладач Біблії українською мовоюгромадський діяч. Встановив фундаментальні властивості й природу катодних променів, один із першовідкривачів Х-променів[3] задовго до В. Рентгена[4]. Професор і ректор Німецької вищої технічної школи в Празі, державний радник з електротехніки Королівства Богемія і Маркграфства Моравія. Дійсний член Наукового товариства імені Шевченка, почесний член Віденського електротехнічного товариства.
Мілашенкова Галини Коханської Керівниця жіночої розвідувальної мережі УПА на Волині, політв’язень радянських концтаборів.
Митіна Островецька Історична назва
Миколи Глущенка Рятувальників В честь тих, які несуть почесну службу рятувальника.
Надії Курченко Олени Полонської Народилася у селі Селець Володимирського повіту Волинської губернії Російської імперії (21 листопада 1902Селець — 30 серпня 1992Санкт-Петербург) — українська жінка-астроном.
Некрасова Ярослава Царука Відомий волинський краєзнавець, лауреат багатьох премій у сфері журналістики та історії, отримав орден «За заслуги перед Україною»
Павлова Шпитальна Історична назва
Попова Людмирської Діви Перша жінка – рабин, уродженка міста Володимира
Поповича Петра Мартинюка (23 серпня 1922Роговичі (тепер Локачинського району) — 5 червня 2020,Володимир-Волинський[1]) — український громадський та військовий діяч, ветеран УПА. Кавалер державногоордена «За мужність» 3 ступеня (2009), кавалер ордена Володимира Великого 3 ступеня, від 22 серпня 2012 року — почесний громадянин Володимира-Волинського.
Пушкіна Гімназійна Історична назва
Сахарова Миколи Букатевича (16 вересня 1907Любомль — 13 квітня 1985Володимир-Волинський) — український живописецьпедагог. Активно брав участь в культурно-мистецькому житті міста: клопотав про відкриття філії Товариства художників Володимира-Волинського, двічі засновував дитячу художню студію, вперше — 1947 року (студія діяла два роки), вдруге — 1974 року. Художник ставив за мету навчити дітей рисунку, малярській техніці, розумінню площини й простору, прагнув одухотворити практичні знання естетичним чуттям. Він уважно слідкував за успіхами учнів, підтримував найобдарованіших. Студія стала важливою громадською справою Букатевича. 1978 року студію було реорганізовано у Володимир-Волинську дитячу художню школу.
Солопа Праведників народів світу На честь людей, які рятували євреїв під час Голокосту, а у Володимирі таких проживало чимало.
Софії Ковалевської Івана Ющука (нар. 3 жовтня 1933, с. Черників (нині — ЧорниківВолодимир-Волинського району Волинської області — 27 березня 2021, м. Київ) — український мовознавецьлітературознавецьперекладачгромадський діячпрофесор (з 1992). Автор 30 новаторських підручників з української мови для середніх та вищих шкіл. Дослідник Голодомору-геноциду українців 1932—1933 років.
Станіславського Залужна Ця вулиця розташована за річкою Луга, з якою тісно пов’язане життя мешканців, зважаючи на її географічне розташування
Тараскіна Вузька Історична назва
Туполєва 39-го Полку На честь 39-го зенітно-ракетного полку, який дислокується у місті Володимирі.
Тургенєва Цегельна Історична назва
Філатова Володимира Андрощука Український режисер і журналіст, автор фільму про Володимир. Уродженець села Горичів. Автор десятків художніх, історичних і музичних фільмів. Найвідоміші – « Час збирати каміння» і « Княжий град» ( про історію м.Володимира». Вдова митця Галина Андрощук передала до музею м.Володимира особистий архів чоловіка.
Чернишевського Михайла Тележинського (*26 січня 1886 — †1939) — композитор, хоровий диригент, публіцист, духовний та політичний діяч
Довгі роки композитор, як публіцист, співпрацював з газетою «Українська нива», що виходила українською мовою спочатку у Варшаві, пізніше в Луцьку.
Чайковського Юзефа Чеховіча Відомий польський поет, у 20-30 хх. Роках жив і працював у м. Володимирі.
9 Травня Павла Півоваренка Командир 51-ї бригади, Загинув 29 серпня 2014 року під час прориву північної колони з оточення під Іловайськом.
Лишені Левка Лук’яненка 24 серпня 1928, с. ХрипівкаГороднянського районуЧернігівська округаУкраїнська СРР — 7 липня 2018КиївУкраїна[2]) — український політичний та громадський діяч, дипломат, письменник, юрист та радянський дисидент, учасник національного визвольного руху.Борець за незалежність України у ХХ сторіччі.
Об’їзна 51-ї Бригади На честь славетної бригади, яка дислокувалася у місті Володимирі.
Олексієвського Млинна Історична назва
Олійника Крива Історична назва
Гуденка Миколи Аркаса 1852-1909 рр. Народився в Греції, на початку ХІХ століття поселився в м. Миколаєві. Історик українського музичного мистецтва. Автор першої виданої українською мовою, популярної узагальнюючої праці з історії України «Історія України – Русі»
20 Липня 14-ї Князівської бригади 14-та окрема механізована бригада імені князя Романа Великого (14 ОМБр, в/ч А1008, пп В0259) — з'єднання Сухопутних військ Збройних Сил України. Сформоване 1 грудня 2014 року з залишків розформованої 51-ї механізованої бригади й нових мобілізованих

 
 
 
Міський голова                                                                         Ігор ПАЛЬОНКА
Додаток 2
до рішення міської ради
від 30.09.2022 р. № 17/15
 

п/п
Існуюча назва вулиці, провулку Змінено на: Інформаційна довідка
  С. Заріччя:
  1. Червонобережна Затишна В знак того  як тихо протікає життя на даній вулиці, за пропозицією її мешканців.
  С. Вощатин
  2 1 Травня Євгена Гаврилюка Уродженець села Вощатин, автор книг про рідний край
  С. Новосілки
  3 вул. Колгоспна Тиха В знак того  як тихо протікає життя на даній вулиці, за пропозицією її мешканців.
  С. Суходоли
  4. вул. Жовтнева Лесі Українки Українська письменницяперекладачкафольклористкафеміністка та культурна діячка, співзасновниця літературного гуртка «Плеяда» та групи Українська соціал-демократія. У сучасній українській традиції входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України[6]
 
 
 
Міський голова                                                                                 Ігор ПАЛЬОНКА

 

ДОДАТКИ

1 17-15 Додаток.pdf Переглянути
2 17-15 Рішення.pdf Переглянути